Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πολλαπλά απογοήτευσαν τα αποτελέσματα της Cenergy - Τρία μεμπτά σημεία

Πολλαπλά απογοήτευσαν τα αποτελέσματα της Cenergy - Τρία μεμπτά σημεία
Δυστυχώς οι ανησυχίες για τις γνωστές πρακτικές του παρελθόντος επιβεβαιώθησαν
Τα αποτελέσματα της CENERGY για το 2016 είναι η πιστοποίηση το πώς οι μέτοχοι των Σωληνουργείων Κορίνθου επιδότησαν τους μετόχους των Ελληνικών Καλωδίων για να γίνει η συγχώνευσή τους.

Και εξηγούμαστε:

   Τα Ελληνικά Καλώδια από πωλήσεις 478.5 εκατ. ευρώ (2015) έπεσαν στα 389.56 εκατ. ευρώ (2016) και από κέρδη προ φόρων 3.3 εκατ. ευρώ (2015) σε ζημιές 4.17 εκατ. ευρώ (2016).
    Τα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ήταν πέρυσι ζημιογόνα 154 χιλ ευρώ και φέτος οι ζημιές εκτοξεύτηκαν στα 7 εκατ. ευρώ.
    Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι ότι ο καθαρός δανεισμός των Ελληνικών Καλωδίων αυξήθηκε από 224 εκατ. ευρώ σε 240 εκατ. ευρώ και το NET DEBT/EBITDA = 7.5 είναι υπερβολικά υψηλό.

Εν αντιθέσει τα Σωληνουργεία Κορίνθου αύξησαν τις πωλήσεις τους από τα 296 εκ ευρώ σε 302 εκ ευρώ.
Τα κέρδη προ φόρων από 12 εκ ευρώ μειώθηκαν σε 8.25 εκ ευρώ, η μείωση αυτή οφείλεται στην εφάπαξ απομείωση των αποθεμάτων κατά 3.4 εκ ευρώ και στη ζημιά 0.8 εκ ευρώ από τη ρώσικη θυγατρική.
Δηλαδή τα νούμερα χωρίς τα έκτακτα ήταν ελαφρώς καλύτερα από πέρυσι.

Τώρα, τα αποτελέσματα της CENERGY δυστυχώς δεν κινήθηκαν ικανοποιητικά.

Κάτα πρώτον από κέρδη πέρυσι 7.7 εκατ. ευρώ σε ζημιές 3.7 εκατ. ευρώ φέτος.
Κατά δεύτερον αυτό που προξένησε πάρα πολύ άσχημη εντύπωση είναι ότι τα έξοδα διοίκησης αυξήθηκαν από 14.2 εκατ. ευρώ σε 16.9 εκατ. ευρώ.

Τώρα όμως πιστεύουμε ότι η CENERGY είναι σε ένα κλάδο με λαμπρό μέλλον.
Οι εξαγορές τέτοιων εταιρειών γίνεται με ένα EV/EBITDA = 10. Πιστεύουμε ότι το 2017 θα γυρίσει σε κέρδη η CENERGY και θεωρούμε ότι έχει περιθώριο να βελτιώσει πολύ τα αποτελέσματά της.

Φυσικά, θα θέλαμε και πραγματικά δείγματα γραφής γιατί αυτή τη στιγμή η εταιρεία παίζει με ένα NET DEBT/EBITDA = 6.29 και ένα EV/EBITDA = 8.95. Θέλει πολλή δουλειά το πράγμα.

Κατά τρίτον οι μέτοχοι των Ελληνικών Καλωδίων πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους πάρα πολύ τυχερούς και δυστυχώς οι μέτοχοι των Σωληνουργείων Κορίνθου πολύ άτυχους

Γιατί η διοίκηση με τη σχέση ανταλλαγής ευνόησε σκανδαλωδώς τους μετόχους των Ελληνικών Καλωδίων και τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2016 ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ.

Πηγη:
Δ.Ν.
Βαnkingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης