Αναλύσεις

Bloomberg: Πλησιάζει η συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα

Bloomberg: Πλησιάζει η συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα
Πάντως, εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνείται να σχολιάσει τις πληροφορίες περί επίτευξης συμφωνίας για την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.
Στις πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες περί επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup για την επιστροφή των Θεσμών στην Ελλάδα αναφέρεται το Bloomberg, επισημαίνοντας ότι η σχετική συμφωνία πλησιάζει.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Ελλάδα και οι πιστωτές της, που διαφωνούν επί μήνες σχετικά με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, έχουν φτάσει σε μια συμφωνία την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση.
Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες πληροφορίες διέρρευσαν από Ευρωπαίο αξιωματούχο, ενώ ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνήθηκε να τις σχολιάσει.
Ωστόσο, σύμφωνα με άλλο αξιωματούχο δεν έχει αποφασιστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την επιστροφή των Θεσμών, αλλά πιθανότατα θα είναι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πληροφορία που αρνήθηκε να σχολιάσει εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.

Η πρόταση που είναι στο τραπέζι

Όσον αφορά στην πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτή δεν είναι άλλη από τη μείωση των δαπανών για τις συντάξεις κατά 1% του ΑΕΠ το 2019 και τη μείωση του αφορολόγητου ορίου κατά επίσης 1% του ΑΕΠ το 2020.
Ωστόσο σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πετύχει τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2018, τότε τα μέτρα θα εφαρμοστούν όλα το 2019.
Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι ακόμα κι αν οι δανειστές επιστρέψουν στην Αθήνα, άλλα τεχνικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων στην αγορά της ενέργειας, θα πρέπει να συμφωνηθούν ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης