Διεθνή

Putin: Οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας επιδεινώθηκαν από τότε που ανέλαβε ο Trump

Putin: Οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας επιδεινώθηκαν από τότε που ανέλαβε ο Trump
Σε συνέντευξή του σήμερα (12/4) ο Ρώσος Πρόεδρος είπε, ότι «θα μπορούσε να πει κανείς, ότι το επίπεδο της εμπιστοσύνης από την άποψη της συνεργασίας, ιδιαίτερα στον στρατιωτικό τομέα, δεν έχει βελτιωθεί, αλλά έχει επιδεινωθεί».
Το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον έχουν επιδεινωθεί από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα (12/4) ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη του, όπως μεταδίδει το Reuters.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τις σχέσεις των δύο χωρών από τότε που έγινε Πρόεδρος ο Τραμπ, ο Πούτιν απάντησε σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης που έδωσε στην δημοσιότητα το Κρεμλίνο, ότι «θα μπορούσε να πει κανείς, ότι το επίπεδο της εμπιστοσύνης από την άποψη της συνεργασίας, ιδιαίτερα στον στρατιωτικό τομέα, δεν έχει βελτιωθεί, αλλά έχει επιδεινωθεί».
Ερωτηθείς σχετικά με τις κατηγορίες, ότι η κυβέρνηση της Συρίας πραγματοποίησε την επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ, ο Πούτιν δήλωσε, ότι η Δαμασκός έχει παραδώσει όλα της τα αποθέματα χημικών όπλων.
Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση, ότι υπάρχουν δύο εξηγήσεις για το περιστατικό στην επαρχία Ιντλίμπ.
Πρώτον, ότι οι αεροπορικές επιδρομές της συριακής κυβέρνησης έπληξαν αποθέματα χημικών όπλων των ανταρτών, απελευθερώνοντας δηλητηριώδη αέρια και δεύτερον, ότι το περιστατικό ήταν μια προβοκάτσια, για να δυσφημίσει την κυβέρνηση της Συρίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης