Αμερική

EIA: Ρεκόρ παραγωγής πετρελαίου το 2016 για τις ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικού

EIA: Ρεκόρ παραγωγής πετρελαίου το 2016 για τις ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικού
H ΕΙΑ εκτιμά, ότι το 2017 η παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού θα ανέλθει κατά μέσο όρο στα 1,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως και το 2018 στα 1,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Σε επίπεδα ρεκόρ κυμάνθηκε η παραγωγή πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών το 2016 στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με έκθεση της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) της χώρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η παραγωγή το 2016 ήταν κατά 44.000 βαρέλια την ημέρα υψηλότερη από ό, τι το προηγούμενο ρεκόρ παραγωγής που σημειώθηκε το 2009, φθάνοντας τα 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Σύμφωνα με την ΕΙΑ, σε αυτό συνέβαλε η εκκίνηση εντός του 2016 οκτώ νέων projects πετρελαίου στον Κόλπο.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία η παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού σημείωσε αύξηση για 4 μήνες στη σειρά, φθάνοντας τον Ιανουάριο του 2017 στα 1,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Η ΕΙΑ αναμένει, ότι η παραγωγή πετρελαίου από την εν λόγω περιοχή θα συνεχίσει να αυξάνεται καθ’ όλη την διάρκεια του 2017, αλλά και όλο το 2018.
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, το 2018 αναμένεται να ξεκινήσουν άλλα 7 projects, τα οποία θα έχουν ολοκληρωθεί και θα έχει ξεκινήσει η παραγωγή πριν τα τέλη του έτους.
Στην έκθεσή της η ΕΙΑ εκτιμά, ότι το 2017 η παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού θα ανέλθει κατά μέσο όρο στα 1,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως και το 2018 στα 1,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Ωστόσο επισημαίνει, ότι η αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά πετρελαίου σχετικά με τις αλλαγές των τιμών, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και τη λειτουργία των πετρελαϊκών εταιρειών στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς επίσης και τον σχεδιασμό των μελλοντικών έργων στην περιοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης