Διεθνή

Lavrov και Tillerson σε τηλεφωνική επικοινωνία για τις έρευνες για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία

Lavrov και Tillerson σε τηλεφωνική επικοινωνία για τις έρευνες για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία
O επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επανέλαβε στον Lavrov την στήριξή του στον υπάρχοντα μηχανισμό διεξαγωγής ερευνών του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov εξέφρασε χθες την λύπη του στον Αμερικανό ομόλογό του Rex Tillerson, σχετικά με την αντίθεση της Ουάσιγκτον στην πρόταση που κατέθεσαν Ρωσία και Ιράν για την διεξαγωγή έρευνας για την επίθεση με χημικά όπλα στην Συρία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο υπουργών Εξωτερικών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εξετάσουν ακόμη μια φορά «τη διεξαγωγή μιας αντικειμενικής έρευνας για το περιστατικό» υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε πως κατά την διάρκεια της συνομιλίας των δύο ανώτατων αξιωματούχων, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επανέλαβε στον Lavrov την στήριξή του στον υπάρχοντα μηχανισμό διεξαγωγής ερευνών του ΟΑΧΟ.
Οι δύο ΥΠΕΞ επίσης συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, ανάμεσά τους θέματα που τέθηκαν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Tillerson στη Μόσχα στις 11 και 12 Απριλίου, τόνισε το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης