Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Π. Σκουρλέτης: Στο υπερταμείο το 17% της ΔΕΗ προκειμένου να μην πωληθεί

Π. Σκουρλέτης: Στο υπερταμείο το 17% της ΔΕΗ προκειμένου να μην πωληθεί
Οι απόψεις της κυβέρνησης δεν διατυπώνονται μόνο από τον εκάστοτε υπουργό, αλλά από τις προγραμματικές της δηλώσεις και αυτές ήταν σαφείς.
Η ΔΕΗ έχει παρελθόν, παρόν αλλά και μέλλον, από την στιγμή που διαμορφώνει μια στρατηγική προσαρμογής στις νέες συνθήκες, η οποία θα της επιτρέπει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο δήλωσε ο υπουργός ΠΕΝ, Π. Σκουρλέτης, χαρακτηρίζοντας πολιτικάντηδες όσους κινδυνολογούν σε βάρος της επιχείρησης.
Κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα V, δήλωσε ότι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ακριβώς θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα να υπάρχουν φθηνές, ασφαλείς υπηρεσίες προς τον ελληνικό λαό, γιατί αυτό τελικά είναι το ζητούμενο για όλους μας.
Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε “κάποιοι εννοούν να κινδυνολογούν ασύστολα και ανεύθυνα εις βάρος της ΔΕΗ.
Αυτοί όλοι είναι πρώτα από όλα, θα έλεγα, πολιτικάντηδες”.
Η ΔΕΗ, τόνισε, έχει την δυνατότητα και να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις και μέσα στο πλαίσιο ενός εθνικού, ενεργειακού σχεδιασμού, ο οποίος θα σέβεται την ανάγκη για την διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά θα δίνει ταυτόχρονα το μερίδιο εκείνο που αναλογεί και στον λιγνίτη και στα άλλα εθνικά μας καύσιμα.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με καλό σχεδιασμό, με σχέδιο και όραμα και η ΔΕΗ θα πρωταγωνιστεί για τις επόμενες δεκαετίες και αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν με βάση κάποιες προσωρινές δυσκολίες θα διαψευστούν.

Για τον ΑΔΜΗΕ

Αναφερόμενος σε δηλώσεις για τον ΑΔΜΗΕ, επισήμανε ότι δείχνουν πως δεν έχουν διαβάσει το νόμο, ο οποίος με απόλυτη σαφήνεια προβλέπει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μειωθεί το 51% του Δημοσίου από τον ΑΔΜΗΕ.
Όσον αφορά το 17% της ΔΕΗ, συνέχισε, θεωρούμε ότι θα πρέπει να περάσει με το υπόλοιπο 34% στο Υπερταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, “το οποίο δεν έχει σκοπό την πώληση και την ιδιωτικοποίηση”.
Οι απόψεις της κυβέρνησης, πρόσθεσε, δεν διατυπώνονται μόνο από τον εκάστοτε υπουργό, αλλά από τις προγραμματικές της δηλώσεις και αυτές ήταν σαφείς όταν γινόντουσαν και είναι ένα από τα ζητήματα, στο οποίο πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Υπενθύμισε ότι κατοχυρώθηκε ο δημόσιος χαρακτήρας των δικτύων και έχει καταργηθεί με νόμο το παλιό σχέδιο για την “μικρή ΔΕΗ”.
“Θεωρούμε”, κατέληξε, “ότι πρέπει να ξεμπερδεύουμε και με αυτή την δέσμευση των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την πώληση του 17%”.
Σχετικά με την επίσκεψή του την περιοχή, σημείωσε με έμφαση ότι είναι η καρδιά του ηλεκτρικού συστήματος της Ελλάδας επισημαίνοντας ότι όλοι θα πρέπει να αισθανόμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στη Δ. Μακεδονία γι’ αυτά που έχει προσφέρει, έτσι ώστε να έχουμε το αγαθό του ρεύματος σε όλη την Ελλάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης