Τελευταία Νέα
Αφρική

Γκάνα και Νιγηρία βάζουν φρένο στο "βρώμικο diesel" που εισάγουν - Μεγάλο μέρος προέρχεται από την Ευρώπη

Γκάνα και Νιγηρία βάζουν φρένο στο
Από την 1η Ιουλίου, το ντίζελ που πωλείται στις αντλίες της Γκάνα και της Νιγηρίας θα πρέπει να φθάνει μάξιμουμ τα 50 ppm
Οι κυβερνήσεις της Γκάνα και της Νιγηρίας στη Δυτική Αφρική λαμβάνουν μέτρα για να σταματήσουν την εισαγωγή "βρώμικων" καυσίμων με επικίνδυνα υψηλά επίπεδα θείου και άλλων τοξινών στις χώρες τους.
Μεγάλο μέρος του λεγόμενου "βρώμικου πετρελαίου ντίζελ" προέρχεται από την Ευρώπη, σύμφωνα με την Public Eye, ελβετική μη κυβερνητική οργάνωση.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η Public Eye έφερε στο φως αυτό που αποκαλεί «παράνομη επιχείρηση» ευρωπαϊκών εταιρειών πετρελαίου, οι οποίες πωλούν καύσιμα χαμηλής ποιότητας στην Αφρική.
Ενώ τα ευρωπαϊκά πρότυπα απαγορεύουν τη χρήση ντήζελ με περιεκτικότητα σε θείο μεγαλύτερη από 10 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm), πετρέλαιο ντίζελ με 3.000 ppm εξάγεται τακτικά στην Αφρική.
Από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις, το ντίζελ που πωλείται στις αντλίες της Γκάνα και της Νιγηρίας θα πρέπει να φθάνει μάξιμουμ τα 50 ppm.
"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε αυτήν την αλλαγή στην πολιτική", δήλωσε ο Oliver Classen της Public Eye στην DW. "Ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλες χώρες της Δυτικής Αφρικής, όπως η Ακτή του Ελεφαντοστού, Μπενίν, Τόγκο, Μάλι".
Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας που διήρκεσε τρία χρόνια, η Public Eye εξέτασε τα καύσιμα προς πώληση σε βενζινάδικα σε οκτώ χώρες της Αφρικής, πέντε από τις οποίες βρίσκονται στη Δυτική Αφρική.
Διαπίστωσαν ότι πάνω από τα δύο τρίτα των δειγμάτων είχαν επίπεδα θείου 150 φορές μεγαλύτερα από το ευρωπαϊκό όριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης