Αναλύσεις

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Αρχίζουμε τις διαπραγματεύσεις για τις επιλογές αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

tags :
Ευρωπαίος αξιωματούχος: Αρχίζουμε τις διαπραγματεύσεις για τις επιλογές αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους
«Από τώρα μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Μαΐου θα γίνονται συζητήσεις για τους τρόπους αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους» δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος
Η Ελλάδα και οι δανειστές της αναμένεται να συζητήσουν τρόπους αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Μαΐου, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο CNBC, στον απόηχο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε σήμερα (2/5/2047).
Όπως είπε ο αξιωματούχος, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για μια λύση όσον αφορά στο ελληνικό χρέος αλλά οι πρώτες συζητήσεις για το θέμα αυτό θα αρχίσουν σύντομα.
«Από τώρα μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Μαΐου θα γίνονται συζητήσεις για τους τρόπους αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους» δήλωσε ο ίδιος.
Κατά τα πρώτα στάδια των συνομιλιών για την αναδιάρθρωση του χρέους, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα συντάξει μια νέα ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους.
Οι τρέχουσες οικονομικές προβλέψεις δείχνουν ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ανήλθε σε περίπου 180% του ΑΕΠ το 2016.
Ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα συντάξει και το ΔΝΤ, ώστε να συμπεριλάβει τα μέτρα που συμφωνήθηκαν πρόσφατα.
Επισημαίνεται ότι το Ταμείο επιμένει σε συμφωνία για τα μέτρα που θα καταστήσουν το ελληνικό χρέος βιώσιμο πριν αποφασίσει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης