Αναλύσεις

Schauble: Καμία προετοιμασία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Schauble: Καμία προετοιμασία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Διάψευση της Handelsblatt από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ
Οι πιστωτές της Αθήνας ετοιμάζουν μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt
Δεν έχουμε προετοιμάσει σχέδιο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αναφέρει το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.
Οι πιστωτές της Αθήνας ετοιμάζουν μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική Handelsblatt.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της εφημερίδας, ο Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν ήδη έτοιμα «σε χαρτί» μερικά από τα ενδεχόμενα μέτρα που μπορεί να εφαρμόσει η ταλανιζόμενη από την κρίση, μεσογειακή χώρα.
Μάλιστα, αυτό φαίνεται πως θα ικανοποιήσει και την πλευρά του ΔΝΤ, που θεωρεί ότι τα λόγια δεν αρκούν ώστε να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα και γι' αυτό επιμένει σε έγγραφες δεσμεύσεις.

Μήνυμα Schaeuble για τα «αντιδημοφιλή μέτρα» στην Ευρωζώνη

Εν τω μεταξύ μήνυμα έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως εντός Ευρωζώνης για τη συμμόρφωση με τους δημοσιονομικούς κανόνες.
Ο Wolfgang Schaeuble επέκρινε πολιτικούς και κυβερνήσεις στην Ευρωζώνη, τις οποίες δεν κατονόμασε, που «αποφεύγουν» τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, διότι τα μέτρα δεν είναι δημοφιλή μεταξύ των ψηφοφόρων.
«Για να παραμείνει  η Ευρώπη  ανταγωνιστική, τα κράτη μέλη της πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται και να τηρήσουν τους κανόνες που συμφωνήσαμε», είπε χαρακτηριστικά.
Κατά τα άλλα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απέρριψε εκ νέου τις πολιτικές προστατευτισμού στην οικονομία.
«Η ταραγμένη ιστορία μας στην Ευρώπη μας έδειξε ότι ο εθνικισμός και ο προστατευτισμός δεν είναι ποτέ οι σωστές απαντήσεις», τόνισε ο Schaeuble  μιλώντας σήμερα (4/5/2017) στο Πανεπιστήμιο KwaZulu-Natal στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής.
Πηγή: Bankingnews

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης