Διεθνή

Bloomberg: Στα ύψη οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας εξαιτίας των πυρηνικών σταθμών της EDF

Bloomberg: Στα ύψη οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας εξαιτίας των πυρηνικών σταθμών της EDF
Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της EDF έπεσε στο 69%, σε σύγκριση με το 81% που ήταν κατά την ίδια περίοδο του 2015
Στα ύψη έχουν εκτοξευθεί οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε Γαλλία, Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία, εξαιτίας των παρατεταμένων διακοπών σε κάποιους από τους πυρηνικούς σταθμούς της Γαλλικής Electricite de France SA, σύμφωνα με το Bloomberg.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, την περασμένη Πέμπτη ο μεγαλύτερος διαχειριστής πυρηνικών σταθμών στον κόσμο (EDF) μείωσε για τρίτη φορά μέσα στο 2016 την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από κάποιους από τους πυρηνικούς σταθμούς του, καθώς η Γαλλική Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας (ASN) ζήτησε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με πέντε μονάδες της EDF, που είχαν ολοκληρώσει τους απαιτούμενους ελέγχους ασφαλείας.
Η ASN ζήτησε επιπλέον ελέγχους, καθώς μετά από έρευνα διαπίστωσε ελλείψεις σε μεγάλο μέρος εξαρτημάτων χάλυβα, που έχουν κατασκευαστεί από την Areva SA και την Japan Casting & Forging Corp.
Έτσι, όπως σημειώνει το Bloomberg, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έπεσε την περασμένη Παρασκευή στο 69%, σε σύγκριση με το 81% που ήταν κατά την ίδια περίοδο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου.

Η διακύμανση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας σε Γαλλία, Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία λόγω των προβλημάτων στους πυρηνικούς σταθμούς της EDF


Τον περασμένο Σεπτέμβριο όπως σημειώνει το πρακτορείο, οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία έφθασαν σε υψηλό 9 μηνών μετά την δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες μείωση της παραγωγής λόγω ελέγχων σε πυρηνικούς της αντιδραστήρες.
Τον περασμένο Οκτώβριο δε και μέχρι σήμερα οι τιμές έφθασαν σε υψηλό 8ετίας στη Γαλλία και εκτοξεύθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ και στη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, όπου εξάγει ενέργεια η EDF.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι 58 αντιδραστήρες της EDF είναι ικανοί να παράγουν περίπου το 73% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης