Διεθνή

Έχουμε μια σπάνια ευκαιρία να φέρουμε την ειρήνη είπε ο Trump από το Ισραήλ

Έχουμε μια σπάνια ευκαιρία να φέρουμε την ειρήνη είπε ο Trump από το Ισραήλ
Netanyahu: Η επίσκεψη Trump ανοίγει νέες δυνατότητες για το Ισραήλ και ολόκληρη την περιοχή.
«Έχουμε ενώπιων μας μια σπάνια ευκαιρία να φέρουμε την ασφάλεια, την σταθερότητα και την ειρήνη σε αυτή την περιοχή και στους ανθρώπους της, νικώντας την τρομοκρατία και δημιουργώντας ένα μέλλον αρμονίας, ευημερίας και ειρήνης», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, κατά την τελετή υποδοχής του στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, εξέφρασε την ελπίδα «μία μέρα» να μπορεί ένας ισραηλινός πρωθυπουργός να ταξιδέψει από το Ισραήλ στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.
Ο ίδιος τόνισε ότι η επίσκεψη Trump ανοίγει νέες δυνατότητες για το Ισραήλ και ολόκληρη την περιοχή.
Ο Trump προσγειώθηκε στο Ισραήλ σε μια άνευ απευθείας προηγουμένου πτήση από τη Σαουδική Αραβία, με τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να περιμένουν να δουν αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να επαναφέρει στη ζωή μια «ετοιμοθάνατη» ειρηνευτική διαδικασία, όπως μεταδίδει το «Bloomberg».
Στο Ριάντ, η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες συμφωνίες αμυντικής πολιτικής και υποδομής πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους μουσουλμάνους ηγέτες να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τους ηγέτες της περιοχής να εργαστούν από κοινού για την ειρήνη και είπε πως το ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία αναπτέρωσε τις ελπίδες του για μια τέτοια προοπτική.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε πως το Ισραήλ μοιράζεται με τις ΗΠΑ τη δέσμευση για την ειρήνη και πως «το Ισραήλ τείνει τη χείρα για την ειρήνη σε όλους τους γείτονές μας, περιλαμβανομένων των Παλαιστινίων».

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης