Dong Energy: Επικεντρώνεται στην αιολική ενέργεια, αποχωρεί από πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Dong Energy: Επικεντρώνεται στην αιολική ενέργεια, αποχωρεί από πετρέλαιο και φυσικό αέριο
Προς πώληση οι δραστηριότητες της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο
Η  Dong  Energy,  όμιλος επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται στη Δανία, σχεδιάζει να εγκαταλείψει  τις δραστηριότητες της στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου και  να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην υπεράκτια αιολική ενέργεια.
Η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, είχε ανακοινώσει  και στο παρελθον την πώληση των επιχειρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου της, αλλά τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι δεν θα ήταν προτεραιότητα της πριν 9η Ιουνίου που ήταν αρχική δημόσια προσφορά της (IPO). Τον περασμένο μήνα όμως  είπε ότι επανεξέταζε μια πιθανή πώληση.
Στο ενημερωτικό δελτίο η εταιρεία  ανέφερε ότι  θα επικεντρωθεί σε "ένα χαρτοφυλάκιο χαμηλού κόστους, χαμηλού κινδύνου, μακροπρόθεσμα στοιχεία ενεργητικού",  με έμφαση τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχοντας  καταστήσει σαφές ότι δεν είδε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ως μια μακροπρόθεσμη στρατηγική δέσμευση.

Αναδιάρθωση
Ο Διευθύνων σύμβουλος της Henrik Poulsen, δήλωσε την Τρίτη ότι η DONG σχεδιάζει τους τελευταίους τα τελευταία 12-15 μήνες αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου της με σκοπό να «επικεντρωθεί στην υψηλή ποιότητα και το χαμηλό κόστος περιουσιακών στοιχείων».
«Είμαστε ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο της εξερεύνησης της αγοράς, αλλά υπάρχει ενδιαφέρον για ένα περιουσιακό στοιχείο αυτού του είδους», είπε σε τηλεδιάσκεψη, προσθέτοντας ότι η εταιρεία δεν είχε ορίσει προθεσμία για την πώληση της επιχείρησης .

Η DONG δήλωσε ταμειακές ροές στον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου ακόμα και σε 35 δολ.ανά βαρέλι. Το  Brent έχει ανακάμψει σε περίπου στα 46 δολ. το βαρέλι μετά από τα  χαμηλά πολλών ετών που έφθάσε ακόμα και και κάτω από 30 δολάρια το βαρέλι τον Ιανουάριο.

«Σήμερα έχουμε πιθανώς ένα από τα  ποσοτά ανενεργών επισειρήσεων σε ολόκληρη την περιοχή της Βόρειας Θάλασσας», δήλωσε ο Poulsen. Μεπερισσότερο από δύο χρόναι  πτώση των τιμών του πετρελαίου, σημαίνει ότι πολλά περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι ήδη προς πώληση στη Βόρεια Θάλασσα, όπου το κόστος εξόρυξης  είναι σχετικά υψηλό.
Αναλυτής  της Bernstein είπε ότι η εκποίηση οδηγήθηκε από μια πρόσφατη αύξηση της τιμής του πετρελαίου και την καλύτερη θέση της  DONG Energy στις επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά  δήλωσε  «έκπληκτος με την μετατόπιση της στρατηγικής τόσο σύντομα μετά τη δημόσια εγγραφή».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης