Περιβάλλον

Κίνα: Το 79% των βιομηχανιών εντοπίστηκαν να παραβιάζουν τους περιβαλλοντικούς κανόνες

Κίνα: Το 79% των βιομηχανιών εντοπίστηκαν να παραβιάζουν τους περιβαλλοντικούς κανόνες
Το α΄ τρίμηνο του 2017 το υπουργείο επέβαλε ποινές σε περίπου 5.000 περιπτώσεις, που σχετίζονται με παραβιάσεις των κανονισμών και των νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος.
Πλήθος παραβιάσεων των περιβαλλοντικών κανόνων που έχει θεσπίσει η κινεζική κυβέρνηση για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, εντόπισαν την περασμένη Κυριακή οι ομάδες επιθεώρησης του υπουργείου Περιβαλλοντικής Προστασίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Xinhua.
Συγκεκριμένα 23 ομάδες επιθεώρησης εξέτασαν 319 επιχειρήσεις και ανακάλυψαν, ότι οι 251 εξ αυτών ή το 79% του συνόλου παραβίαζαν τα περιβαλλοντικά πρότυπα στην περιοχή Πεκίνο-Τιαντζίν-Χεμπέι και σε άλλες κοντινές περιοχές.
Οι υπερβολικές εκπομπές ρύπων, ο ανεπαρκής ή εντελώς απών εξοπλισμός ελέγχου της ρύπανσης συμπεριλαμβανόταν στα πιο συνηθισμένα προβλήματα για τις επιθεωρούμενες επιχειρήσεις, όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση το υπουργείο Περιβαλλοντικής Προστασίας.
Το υπουργείο ζήτησε από τις τοπικές αρχές να κλείσουν επιχειρήσεις ή να σταματήσουν την παραγωγή σε όσες δεν πληρούν τα πρότυπα.
Το α΄ τρίμηνο του 2017 το υπουργείο επέβαλε ποινές σε περίπου 5.000 περιπτώσεις, που σχετίζονται με παραβιάσεις των κανονισμών και των νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος, καταγράφοντας αύξηση περίπου 200% σε ετήσια βάση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης