Διεθνή

Διαμεσολαβητική προσπάθεια του Κουβέιτ για την επίλυση της κρίσης στον Περσικό Κόλπο

Διαμεσολαβητική προσπάθεια του Κουβέιτ για την επίλυση της κρίσης στον Περσικό Κόλπο
Η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της, Αίγυπτος, Μπαχρέιν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ στις 5 Ιουνίου 2017, κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και το Ιράν
Το Κατάρ είναι έτοιμο να ακούσει τις ανησυχίες των Αραβικών κρατών, που έχουν διακόψει μαζί του τις διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις, ανέφερε το Κουβέιτ σήμερα (11/6/2017), εντείνοντας τη διαμεσολαβητική του προσπάθεια για την επίλυση της χειρότερης περιφερειακής κρίσης στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.
Η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της, Αίγυπτος, Μπαχρέιν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ στις 5 Ιουνίου 2017, κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και το Ιράν.
Η ρήξη στις σχέσεις των αραβικών κρατών με το Κατάρ έχει προκαλέσει πολλές προβλήματα στις μεταφορές και τις συναλλαγές μεταξύ αυτών των χωρών.
«Επιβεβαιώνουμε την ετοιμότητα του Κατάρ να κατανοήσει την πραγματικότητα των ανησυχιών των αδελφών του και να λάβει σοβαρά υπόψη τις ευγενείς προσπάθειες για την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ Sheikh Sabah al-Khalid al-Sabah
Το Κουβέιτ, το οποίο διατηρεί στενούς δεσμούς με το Κατάρ και έχει ενεργήσει συχνά ως διαμεσολαβητής σε περιφερειακές διαμάχες, δήλωσε ότι θέλει να επιλύσει τη διαμάχη «μέσα στο ενιαίο σπίτι του Κόλπου».
«Είναι αυτή η αρχή της σοφίας και της εύλογης σκέψης; ελπίζω έτσι», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Anwar Gargash στο Twitter, απαντώντας στο Κουβέιτ, λέγοντας ότι το Κατάρ ήταν έτοιμο να ακούσει τις ανησυχίες.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump προσφέρθηκε αρχικά να φιλοξενήσει το Κατάρ και τους αντιπάλους του - όλους τους συμμάχους των ΗΠΑ - στο Λευκό Οίκο, αλλά την Παρασκευή (9/6/2017), δήλωσε ότι το Κατάρ υπήρξε χορηγός τρομοκρατίας υψηλού επιπέδου και υποστήριξε την πίεση του Κόλπου.
Πηγή:www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης