Τελευταία Νέα
Commodities

Ο χαλκός λάμπει και πάλι και χαρίζει λάμψη αυτή τη φορά και στο ασήμι

Ο χαλκός λάμπει και πάλι και χαρίζει λάμψη αυτή τη φορά και στο ασήμι
Το ασήμι μπορεί από 18,75 δολάρια  ανά ουγγιά και  μπορεί στη συνέχεια να προχωρήσει προς ένα μεγαλύτερο ανάποδα στόχο των 26.00 δολαρίων, προσφέροντας στους επενδυτές ένα δυνητικό κέρδος άνω του 36 % από τα τρέχοντα επίπεδα.
Η πεποίθηση ότι η Προεδρία του Donald Trump θα δώσει ώθηση στα έργα υποδομής στις ΗΠΑ εκτόξευσε την τιμή του χαλκού αυτή την εβδομάδα,  αλλά ταυτόχρονα  «χάρισε λάμψη» σε ένα ακόμη μέταλλο που υπόσχεται υψηλές αποδόσεις, το ασήμι.
Ακολουθώντας το «παράδειγμα» του χαλκού, το ασήμι έρχεται να «κλέψει» λίγο από την δόξα του χρυσού προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επενδυτών οι οποίοι ανακαλύπτουν ότι το μέταλλο διαθέτει ιδιαίτερη δυναμική καθώς προέρχεται από χαμηλότερη τιμή και υπόσχεται κέρδη που μπορεί να φθάσουν και το 36%. Και όλα αυτά την ώρα που ο χρυσός, ασφαλές καταφύγιο σε δύσκολους καιρούς, βρέθηκε σε χαμηλό πέντε μηνών την Παρασκευή.
Στο Λονδίνο ο χαλκός πρωταγωνιστεί με τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από το 1979, με έναν τόνο του μετάλλου αυξάνεται πάνω από 1.000 δολάρια από τη Δευτέρα, ξεπερνώντας το  τα  6.000 δολάρια ανά τόνο, κάποια στιγμή την Παρασκευή.
Οι τιμές για τα βιομηχανικά μέταλλα κινούνται μαζί με τα σημάδια της ανόδου ή πτώσης της οικονομικής ανάπτυξης και ενώ ο χαλκός αποτελεί το τρέχων καυτό στοίχημα, το ασήμι γίνεται αιχμή του δόρατος για να ακολουθήσει και αυτό ανοδική πορεία, σύμφωνα με αναλυτές.
Το μέταλλο σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιείται σε διακόπτες ηλεκτρικής ισχύος, πίνακες ελέγχου μηχανήματα, μπαταρίες και ακτινογραφία.

Ο Daryl Guppy, Διευθύνων Σύμβουλος της Guppytraders, δήλωσε στο  CNBC την  Παρασκευή ότι οι τιμές στο ασήμι είναι εύκολο να προβλεφθούν, καθώς  η δράση των συναλλαγών σήμερα υστερεί σε χρυσό.
"Έτσι, [όταν] κοιτάζω το χρυσό, έχω περιθώριο τριών τεσσάρων ημερών για να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί το ασήμι», είπε και πρόσθεσε ότι, ενώ στην βιομηχανική ζήτηση δεν προτείνουν ασήμι, είναι τα διαγράμματα που οδηγούν "στην αγάπη" με το μέταλλο. «Ναι έχουμε τις βασικές αρχές που εμπλέκονται, αλλά σε μια προοπτική αποτύπωση, το ασήμι είναι ο τρόπος που οδηγεί σε καλύτερες αποδόσεις», είπε.
"Το ασήμι είναι το εμπόριο, διότι έχει πολύ περισσότερη δύναμη. Προέρχεται από μια χαμηλότερη τιμή», είπε.
Σε σχόλιο του στο CNBC την Τρίτη, ο Guppy υποστήριξε ότι αν το ασήμι μπορεί να σπάσει μέσα από  18,75 δολάρια  ανά ουγγιά και  μπορεί στη συνέχεια να προχωρήσει προς ένα μεγαλύτερο ανάποδα στόχο των 26.00 δολαρίων, προσφέροντας στους επενδυτές ένα δυνητικό κέρδος άνω του 36 % από τα τρέχοντα επίπεδα.
Ο Jody Gunzberg, επικεφαλής των Commodities και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων της S & P Dow Jones  δήλωσε την Παρασκευή ότι τα βιομηχανικά μέταλλα συχνά επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την αξία του δολαρίου ΗΠΑ.
"Νικέλιο, μόλυβδο, χαλκό και ασήμι είναι όλα πολύ ευαίσθητα σε πτώση του δολαρίου».
"Έτσι, για κάθε πτώση σεντ του δολαρίου, έχουμε δει ένα 6 ή 7% αύξησης της τιμής των εν λόγω μετάλλων», τόνισε ο  Jody Gunzberg.


www.worldenergynews.gt

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης