Ευρώπη

Διαβουλεύσεις Bulgartransgaz - SOCAR για αύξηση προμηθειών φυσικού αερίου στη Βουλγαρία

Διαβουλεύσεις Bulgartransgaz - SOCAR για αύξηση προμηθειών φυσικού αερίου στη Βουλγαρία
Η βουλγαρική εταιρεία τώρα διαπραγματεύεται την αύξηση του όγκου φυσικού αερίου προς την Βουλγαρία στα 3 δισ. κυβικά μέτρα.
Η βουλγαρική εταιρεία φυσικού αερίου Bulgartransgaz ξεκίνησε συνομιλίες με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία SOCAR του Αζερμπαϊτζάν, σχετικά με τον όγκο των προμηθειών φυσικού αερίου από τον αγωγό ΤΑΡ στον αγωγό IGB, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας Ζέχο Στάνκοφ.
Σε πρώτη φάση από τον ΤΑΡ θα διέρχονται 10 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, από τα οποία τα 8 δισ. κυβικά μέτρα προορίζονται για την ιταλική αγορά και από 1 δισ. κυβικά μέτρα για την ελληνική και την βουλγαρική αγορά.
Η βουλγαρική εταιρεία τώρα διαπραγματεύεται την αύξηση του όγκου φυσικού αερίου προς την Βουλγαρία στα 3 δισ. κυβικά μέτρα, όπως είπε ο Στάνκοφ, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες είναι σε πρώιμο στάδιο.
Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Βούλγαρος αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, ο αγωγός IGB είναι ένα σημαντικό αλλά όχι επαρκές για την δημιουργία βαλκανικού κόμβου έργο και συμπλήρωσε ότι εξίσου σημαντικό είναι το έργο επέκτασης της εγκατάστασης αποθήκευσης φυσικού αερίου Chiren.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης