Πετρέλαιο

Η κυβέρνηση Trump προχώρησε στην τελευταία δημοπρασία δικαιωμάτων γεώτρησης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Trump προχώρησε στην τελευταία δημοπρασία δικαιωμάτων γεώτρησης πετρελαίου στις ΗΠΑ
Το Γραφείο Διαχείρισης Γης των ΗΠΑ θα δημοπρατήσει 37 αγροτεμάχια σε 6.851 στρέμματα στο Νέο Μεξικό, το Τέξας, την Οκλαχόμα και το Κάνσας

 

Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση Trump την Πέμπτη 14/1/2021 θα προσφέρει στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου μια τελική ευκαιρία να εξασφαλίσει ομοσπονδιακή έκταση πριν από την ανάληψη καθηκόντων του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden.

Το Γραφείο Διαχείρισης Γης των ΗΠΑ θα δημοπρατήσει 37 αγροτεμάχια σε 6.851 στρέμματα στο Νέο Μεξικό, το Τέξας, την Οκλαχόμα και το Κάνσας μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου δημοπρασίας EnergyNet.
Τα περισσότερα από τα αγροτεμάχια βρίσκονται στο Νέο Μεξικό με επικάλυψη τμημάτων της εκτεταμένης λεκάνης Permian, της μεγαλύτερης πετρελαιοπαραγωγικής περιοχής στον κόσμο.
Η δημοπρασία θα αποκαλύψει το επίπεδο της ζήτησης για νέες μισθώσεις από μια βιομηχανία που αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον για τις γεωτρήσεις σε ομοσπονδιακές εκτάσεις, τις χαμηλές τιμές και την περιορισμένη ζήτηση για καύσιμα λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.
Οι ομοσπονδιακές δημοπρασίες γεώτρησης, ένα κρίσιμο μέρος της ατζέντας «ενεργειακή κυριαρχία» του Προέδρου Donald Trump για τη μεγιστοποίηση της εγχώριας παραγωγής ορυκτών καυσίμων, έχουν συγκεντρώσει όλο και πιο αδύναμο ενδιαφέρον φέτος λόγω της κρίσης στην υγεία και των προοπτικών του νέου προέδρου των ΗΠΑ που επιθυμεί να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή.
Ο Biden έχει ανακοινώσει ότι θα σταματήσει τις νέες μισθώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακά εδάφη και ύδατα, αλλά δεν έχει καθορίσει μια μέθοδο ή χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη αυτού του στόχου. Μια μελέτη της πολιτείας Ουαϊόμινγκ διαπίστωσε ότι μια τέτοια απαγόρευση θα κόστιζε σε οκτώ δυτικές πολιτείες 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια φορολογικά έσοδα και 34,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις τα επόμενα πέντε χρόνια.
Όμως, οι δημοπρασίες στο Ουαϊόμινγκ, τη Γιούτα και σε άλλες πολιτείες τον περασμένο μήνα προσέλκυσαν λίγες προσφορές και μεγάλες εταιρείες πετρελαίου δεν κατάφεραν να εμφανιστούν στην πρώτη πώληση μίσθωσης γεώτρησης την περασμένη εβδομάδα στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Αρκτικής.
Ομάδες περιβαλλοντικών, κοινοτικών και φορολογουμένων έχουν επικρίνει την κυβέρνηση για το κράτημα των πωλήσεων μισθωμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε μια εποχή χαμηλών τιμών, λέγοντας ότι δεν αποφέρουν επαρκή απόδοση.
«Αυτή η πώληση μίσθωσης διεξάγεται σε ένα απαρχαιωμένο σύστημα, το οποίο δίνει προτεραιότητα στην κατώτατη γραμμή των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου αντί των φορολογουμένων στο Νέο Μεξικό», δήλωσε ο James Jimenez, διευθυντής της μη κερδοσκοπικής New Mexico Voices for Children.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης