Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά οκτώ σε 392 την εβδομάδα έως τις 5 Φεβρουαρίου

Οι ενεργειακές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ πρόσθεσαν, αυτή την εβδομάδα, εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για 11η συνεχόμενη εβδομάδα, πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2017, καθώς οι τιμές του αργού πετρελαίου έφτασαν στα προ πανδημίας υψηλά επίπεδα.
Ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά οκτώ σε 392 την εβδομάδα έως τις 5 Φεβρουαρίου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή 5/2/2021 η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Co.
Παρά την άνοδο για έξι συνεχόμενους μήνες, ο αριθμός αυτός εξακολουθεί να είναι 398 εξέδρες, ή 50%, κάτω σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Ο συνολικός αριθμός, ωστόσο, έχει αυξηθεί από τότε που έφτασε στο ρεκόρ των 244 τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes που χρονολογούνται από το 1940.
Οι εξέδρες πετρελαίου αυξήθηκαν κατά τέσσερις σε 299 αυτήν την εβδομάδα, επίσης οι υψηλότερες από τον Μάιο, ενώ οι εξέδρες αερίου αυξήθηκαν τέσσερις σε 92, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο. Οι περιορισμοί ταξιδιών λόγω Coronavirus μείωσαν τη ζήτηση και τις τιμές του πετρελαίου, αλλά τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν πάνω από 57 δολάρια το βαρέλι αυτή την εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020.
Ωστόσο, ο ρυθμός ανάκαμψης της παραγωγής στον κορυφαίο παραγωγό του κόσμου είναι αργός. Η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα προέβλεψε ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ δεν θα ξεπεράσει το ρεκόρ του 2019 στα 12,25 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έως το 2023.
Η παραγωγή το 2020 μειώθηκε 6,4% στα 11,47 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ διαπραγματεύονταν 55 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο 2021 και 51 δολάρια για το 2022, γεγονός που θα μπορούσε να ωθήσει ορισμένους παραγωγούς να μειώσουν τη δραστηριότητα στο μέλλον. Οι περισσότερες ενεργειακές εταιρείες σχεδιάζουν να συνεχίσουν να μειώνουν τις δαπάνες για τρίτη συνεχή χρονιά το 2021 καθώς εξακολουθούν να εστιάζουν στη βελτίωση των κερδών παρά στην αύξηση της παραγωγής. Η αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co ανακοίνωσε ότι οι 45 ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής (E&P) που παρακολουθεί σκοπεύουν να μειώσουν τις δαπάνες κατά περίπου 6% το 2021 σε σύγκριση με το 2020. Αυτό ακολουθεί τις μειώσεις κεφαλαίου κατά περίπου 48% το 2020 και 12% το 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης