Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 60 δολ. παραμένει το brent

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 60 δολ. παραμένει το brent

Οριακές απώλειες για το αργό στα 57 δολάρια το βαρέλι.

 

Το πετρέλαιο έφτασε στα υψηλά 13 μηνών την Τρίτη, υποστηριζόμενο από περικοπές προσφοράς, το ασθενέστερο δολάριο και την αισιοδοξία σχετικά με την ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων, αλλά έχασε μερικά από τα πρόσφατα κέρδη του .

Περί τις 18:15 ώρα Ελλάδας το Brent κέρδιζε 0,18%, στα 60,67 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό West Texas Intermediate crude (WTI) υποχωρούσε 0,12% στα 57,91 δολ. το βαρέλι.
Και τα δύο συμβόλαια έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020 νωρίτερα την Τρίτη, αφού σημείωσαν άνοδο για έξι συνεχόμενες συνεδρίες, προκαλώντας κάποια κερδοφορία.
Το δολάριο υποχώρησε κατά 0,3% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, καθιστώντας τα εμπορεύματα σε τιμή του δολαρίου πιο ελκυστικά για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.
Η Σαουδική Αραβία περιορίζει την προσφορά τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, πέρα από τις περικοπές των παραγωγών του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των συμμάχων τους, προκαλώντας προβλέψεις για έλλειμμα εφοδιασμού φέτος. Επίσης, η παραγωγή της Λιβύης έχει μειωθεί στα 1,04 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) από 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα στα τέλη του περασμένου έτους, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας από τους Petroleum Facilities Guards.
Σηματοδοτώντας ότι δεν θα επιστρέψουν γρήγορα τα ιρανικά βαρέλια στην αγορά, η Τεχεράνη και η Ουάσιγκτον φάνηκαν να είναι σε αδιέξοδο σχετικά με το ψήφισμα κυρώσεων στο μέλος του ΟΠΕΚ. Οι επενδυτές δημιουργούν επίσης ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης όταν τα εμβόλια COVID-19 τεθούν σε ισχύ και καθώς οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες αναπτύσσουν τεράστια πακέτα τόνωσης για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. «Δεδομένου της ρευστότητας στο σύστημα χάρη στην Fed (Federal Reserve), όλες οι τιμές ενεργητικού είναι διογκωμένες. Βλέπουμε τις τιμές να φτάνουν τα 80 $ ανά βαρέλι τον επόμενο χρόνο », δήλωσε η Amrita Sen, του think tank Energy Aspects.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης