Πετρέλαιο

Πετρέλαιο: Πτώση πάνω από 1% λόγω ανησυχιών για την οικονομία της Κίνας

Πετρέλαιο: Πτώση πάνω από 1% λόγω ανησυχιών για την οικονομία της Κίνας

 Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ τον Ιούλιο έφτασε σε υψηλό 15 μηνών

 

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν τη Δευτέρα λόγω των ανησυχιών για την οικονομία της Κίνας, καθώς έρευνα έδειξε ότι η αύξηση της δραστηριότητας των εργοστασίων υποχώρησε απότομα στον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, με τις ανησυχίες να επιδεινώνονται από την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τους παραγωγούς του ΟΠΕΚ.


Περί τις 11:06 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 1,18%, στα 74,52 δολάρια το βαρέλι έως τις 0653 GMT, μετά την πτώση στο χαμηλό των 74,10 δολαρίων νωρίτερα την ίδια ημέρα.
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχωρούσε 1,18%%, στα 73,07 δολάρια το βαρέλι, αφού έφθασαν στο χαμηλό της συνεδρίασης στα 72,77 δολάρια.

"Η Κίνα πρωτοστατεί στην οικονομική ανάκαμψη στην Ασία και αν η υποχώρηση συνεχισθεί, θα αυξηθούν οι ανησυχίες ότι η παγκόσμια προοπτική θα έχει σημαντική πτώση", δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής στην OANDA. "Οι προοπτικές της ακατέργαστης ζήτησης βρίσκονται σε ασταθή έδαφος και αυτό πιθανότατα δεν θα βελτιωθεί έως ότου βελτιωθούν οι παγκόσμιοι εμβολιασμοί".
Η δραστηριότητα των εργοστασίων της Κίνας μειώθηκε απότομα τον Ιούλιο καθώς η ζήτηση συρρικνώθηκε για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από ένα χρόνο, εν μέρει λόγω των υψηλών τιμών των προϊόντων, έδειξε επιχειρηματική έρευνα τη Δευτέρα, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο παγκόσμιος παραγωγικός κόμβος.

Τα πιο αδύναμα αποτελέσματα στην έρευνα, που καλύπτουν κυρίως εξαγωγικούς και μικρούς κατασκευαστές, ευθυγραμμίζονται σε μεγάλο βαθμό με εκείνα της επίσημης έρευνας που παρουσιάσθηκε το Σάββατο και έδειξε ότι η δραστηριότητα αυξάνεται με τον πιο αργό ρυθμό σε 17 μήνες.
Επίσης, με βάση τις τιμές, έρευνα του Reuters διαπίστωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου από τον Οργανισμό Πετρελαϊκών Χωρών Εξαγωγών (ΟΠΕΚ) αυξήθηκε τον Ιούλιο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, καθώς ο όμιλος χαλάρωσε περαιτέρω τον περιορισμό της παραγωγής βάσει συμφωνίας με τους συμμάχους του, ενώ η Σαουδική Αραβία σταδιακά διέκοψε την εθελοντική περικοπή της προσφοράς.
Ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται παγκοσμίως, οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού θα περιορίσουν την ανάγκη για σκληρούς αποκλεισμούς που διέκοψαν τη ζήτηση κατά την κορύφωση της πανδημίας πέρυσι.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα προχωρήσουν σε lockdown ξανά για να περιορίσουν τον COVID-19 αλλά "τα πράγματα θα χειροτερέψουν" καθώς η παραλλαγή Delta τροφοδοτεί μια έξαρση κρουσμάτων, κυρίως μεταξύ των μη εμβολιασμένων, δήλωσε την Κυριακή ο κορυφαίος ειδικός των μολυσματικών ασθενειών των ΗΠΑ, Δρ Anthony Fauci.

Η ημερήσια κατανάλωση βενζίνης της Ινδίας ξεπέρασε τα επίπεδα πριν από την πανδημία τον περασμένο μήνα, καθώς τα κράτη χαλάρωσαν τον αποκλεισμό της COVID-19, ενώ οι πωλήσεις αερίου ήταν χαμηλές, σηματοδοτώντας υποτονική βιομηχανική δραστηριότητα τον Ιούλιο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι πιστεύουν ότι το Ιράν πραγματοποίησε επίθεση εναντίον δεξαμενόπλοιου πετρελαιοειδών υπό διαχείριση Ισραήλ στις ακτές του Ομάν την Πέμπτη που σκότωσε έναν Βρετανό και έναν Ρουμάνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης