Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Πετρέλαιο: Στα 100 δολ. κινείται το Brent, στα 93 το αργό

Πετρέλαιο: Στα 100 δολ. κινείται το Brent, στα 93 το αργό

Μειώθηκαν κατά περίπου 5,6 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

 

Το Brent κινήθηκε στα 100 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη, αφού η Σαουδική Αραβία πρότεινε αυτή την εβδομάδα ότι ο ΟΠΕΚ θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής, αν και τα πτωτικά οικονομικά μηνύματα από τους κεντρικούς τραπεζίτες και η πτώση των μετοχών βαρύνουν το κλίμα.

Περί τις 18:00 το Brent διαπραγματευόταν με πτώση 0,32% στα 100,32 δολάρια το βαρέλι μ. Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε 0,31% στα 93,45 δολάρια.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περίπου 5,6 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 19 Αυγούστου, ανέφεραν πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου. Οι αναλυτές είχαν υπολογίσει πτώση 900.000 βαρελιών σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τα ευρωπαϊκά νομίσματα υποχώρησαν έναντι του δολαρίου, ενώ οι παγκόσμιες μετοχές υποχώρησαν σε χαμηλό τριών εβδομάδων την Τετάρτη ενόψει συνάντησης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ την Παρασκευή. Αυτό το γεγονός αναμένεται να επικεντρωθεί στις προσπάθειες για τον περιορισμό του πληθωρισμού με υψηλότερα επιτόκια, τα οποία θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν την ανάπτυξη και να μειώσουν τη ζήτηση πετρελαίου.

Και τα δύο συμβόλαια αργού πετρελαίου άγγιξαν τα υψηλά τριών εβδομάδων νωρίτερα την Τετάρτη, αφού ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, επισήμανε την πιθανότητα μείωσης της παραγωγής.
Πηγές στον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) δήλωσαν αργότερα στο Reuters ότι τυχόν περικοπές από την ομάδα παραγωγών και τους συμμάχους της, γνωστούς συλλογικά ως OPEC+, είναι πιθανό να συμπέσουν με την επιστροφή του ιρανικού πετρελαίου στην αγορά εάν η Τεχεράνη εξασφαλίσει μια πυρηνική συμφωνίαμε παγκόσμιες δυνάμεις.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Ιράν έχει εγκαταλείψει ορισμένες από τις κύριες απαιτήσεις του στις διαπραγματεύσεις για την αναβίωση μιας συμφωνίας για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.
Ο ΟΠΕΚ+ παράγει ήδη 2,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα λιγότερα από τον στόχο του, ανέφεραν πηγές, περιπλέκοντας κάθε απόφαση για περικοπές ή τον τρόπο υπολογισμού της βασικής γραμμής για μείωση της παραγωγής.

«Η προοπτική της τιμής του πετρελαίου και της προσφοράς υποδηλώνει ότι μια μείωση του OPEC+ δεν δικαιολογείται επί του παρόντος», δήλωσε ο αναλυτής της PVM, Stephen Brennock.

"Ο παγκόσμιος εφοδιασμός πετρελαίου θα μπορούσε να χτυπήσει καθώς πλησιάζει η κορύφωση της εποχής των τυφώνων των ΗΠΑ. Αλλού, οι μελλοντικές διακοπές εφοδιασμού στη Λιβύη δεν μπορούν να μειωθούν, ενώ η πετρελαϊκή περιουσία της Νιγηρίας δείχνει ελάχιστα σημάδια βελτίωσης."

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης