Politics & Business

Στήριξη Σημίτη σε Ανδρουλάκη

Στήριξη Σημίτη σε Ανδρουλάκη
Ο Κώστας Σημίτης στηρίζει την προσπάθεια του Νίκου Ανδρουλάκη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι κρίσιμος και χρήσιμος παράγοντας της πολιτικής ζωής.

Για την οικονομία εκτιμά ότι «η μεγάλη εικόνα είναι προς μια θετική κατεύθυνση», ωστόσο παρατηρεί ορισμένα «ανησυχητικά φαινόμενα καθυστέρησης στην προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων», στην «αναζήτηση ενός σύγχρονου παραγωγικού μοντέλου για παράδειγμα, που αναφέρεται συχνά ως σύνθημα, αλλά δεν έχει διατυπωθεί μια καθαρή εικόνα για το ποιο πρέπει να είναι το περιεχόμενό του, η στόχευσή του και ειδικότερα με ποιες δημόσιες παρεμβάσεις, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και επιχειρηματικές πρακτικές, αλλά και με την κινητοποίηση ποιων δυνάμεων, μπορεί να υλοποιηθεί»

«Το επενδυτικό κλίμα που επιδιώκει να δημιουργήσει η κυβέρνηση είναι ένας επιβεβλημένος στόχος που, χωρίς να υποτιμώ καθόλου ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, έχει αποδώσει ασταθή αποτελέσματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις κυριαρχούν οι επενδύσεις στο real estate και τα deals κερδοσκοπικών funds, τα οποία μάλιστα συχνά χρηματοδοτούνται με δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες! Δηλαδή, με τα εθνικά μας κεφάλαια οι ξένοι αποκτούν τον έλεγχο της οικονομίας μας. Αυτό δεν λέγεται ξένη επένδυση αλλά κερδοσκοπικός οπορτουνισμός», υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Πηγή: Οικονομική Επιθεώρηση, iefimerida.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης