Τελευταία Νέα

Η ΔΕΗ είναι «ένα με το μέλλον» του πλανήτη

Η ΔΕΗ είναι «ένα με το μέλλον» του πλανήτη
Στόχος της ΔΕΗ είναι το μερίδιό της από ΑΠΕ να φτάσει κοντά στο 20% το 2023

Η ΔΕΗ ορίζει ένα νέο, πράσινο μέλλον στον τομέα της ενέργειας με πράσινες λύσεις  για τους πελάτες της αλλά και με κινήσεις που πραγματοποιούν τη στροφή της προς την πράσινη οικονομία. Φροντίζοντας να δημιουργήσει ένα καλύτερο, καθαρότερο, πιο πράσινο μέλλον, για όλους.

Οι στόχοι της ΔΕΗ

  • Άμεση τοποθέτηση 1.000 σταθμών φόρτιση_ σε όλη την Ελλάδα, που θα αυξηθούν σε 10.000 μεσοπρόθεσμα.
  • Ενίσχυση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ώστε το μερίδιο της ΔΕΗ να φτάσει κοντά στο 20% το 2023.

Απολιγνιτοποίηση

  • Μείωση της λιγνιτικής παραγωγής κατά 61% με στόχο την ολική απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ. Μια επιλογή ευθύνης, με δεσμευτική απόφαση για την επιτάχυνσή της.
  • Το 2020 η παραγωγή της ΔΕΗ από λιγνίτη ήταν μόνο 5,7ΤWh, όταν το 2008 ήταν 29,9ΤWh.
  • Οι εκτάσεις που λειτουργούν σήμερα για την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη, έχουν ενταχθεί ήδη σε ένα οργανωμένο σχέδιο αποκατάστασης της ΔΕΗ, με στόχο την προστασία των οικοσυστημάτων και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας των περιοχών.

Οι πράσινες πρωτοβουλίες  της ΔΕΗ

  • Στις 22 Απριλίου, η ΔΕΗ συμμετείχε στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης και ηλεκτροδότησε 4.500.000 νοικοκυριάγια 24 ώρες με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες  πηγές, μέσω της Υπηρεσίας GreenPass.
  • Όση ενέργεια καταναλώθηκε στις 22/4, τόση δεσμεύτηκε από τη ΔΕΗ, με Εγγυήσεις Προέλευσης από ΑΠΕγια 35GWh ενέργειας και οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν κατά 80.000 τόνους σε μία μόνο μέρα.
  • Τον Αύγουστο του 2021, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνία, η ΔΕΗ στήριξε έμπρακτατην αποκατάσταση και αναδάσωση της  Εύβοιας και έγινε ανάδοχος αναδάσωσης 380.000 στρεμμάτων, χορηγώντας 3.000.000€ για εργασίες στις  περιοχές που χρήζουν άμεσης  προστασίας.

02.jpg


Τα πράσινα προϊόντα και υπηρεσίες της ΔΕΗ

GreenPass από τη ΔΕΗ

Το ρεύμα του σπιτιού σου γίνεται πράσινο. Η νέα, πρόσθετη υπηρεσία που εγγυάται πως όση ενέργεια καταναλώνεις στο σπίτι σου, τόση παράγεται για εσένα από Ανανεώσιμες Πηγές.

ΔΕΗ myHome Online

Το νέο ψηφιακό προϊόν που σου προσφέρει ευκολία και προνόμια. Με αποκλειστικά ψηφιακό και μηνιαίο λογαριασμό, 30€ έκπτωση* στον 1ο λογαριασμό και δυνατότητα σύνδεσης με το GreenPass δωρεάν για 3 μήνες.

*μέχρι 31.12.2021

ΔΕΗ Chatbot

Η αυτόματη ψηφιακή βοηθός της ΔΕΗ στο dei.gr, στο Facebook, τώρα και στο Viber! Ανακάλυψέ την από το smartphone σου και ενημερώσου για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της ΔΕΗ με τον πιο άμεσο, απλό και εύκολο τρόπο. Χωρίς αναμονή, χωρίς μετακίνηση, χωρίς  να εγκαταστήσεις κάποια εφαρμογή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης