Τα Νέα του TAP

Πλήρωση με φυσικό αέριο και των 550 χλμ. του ελληνικού τμήματος του ΤΑΡ

Πλήρωση με φυσικό αέριο και των 550 χλμ. του ελληνικού τμήματος του ΤΑΡ

Συνέχεια του commissioning στον ΤΑΡ, της διαδικασίας που ελέγχει ότι η υποδομή είναι ασφαλής και έτοιμη για λειτουργία

Ένα σημαντικό ορόσημο για τη θέση του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP σε δοκιμαστική λειτουργία (commissioning) επιτεύχθηκε στις 20 Μαΐου, με την εισαγωγή φυσικού αερίου και στο τελευταίο τμήμα του αγωγού στην Ελλάδα. Το τμήμα αυτό εκτείνεται από την περιφερειακή ενότητα Σερρών έως την Ιεροπηγή Καστοριάς και τα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Η σταδιακή εισαγωγή αερίου στα συνολικά 550 χλμ. του ελληνικού σκέλους του αγωγού ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2019 και είναι αναγκαία για την πραγματοποίηση των σχετικών ελέγχων και, κατά συνέπεια, την ολοκλήρωση του έργου.
Κατά τη διαδικασία του commissioning ελέγχεται ότι η υποδομή είναι ασφαλής και έτοιμη για λειτουργία, σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής και μετέπειτα, στη φάση εμπορικής λειτουργίας του αγωγού, εφαρμόζονται σύγχρονες μέθοδοι 24ωρης παρακολούθησης και πραγματοποιούνται έλεγχοι για τη διατήρηση της ακεραιότητας και ασφάλειάς του.   

Οδηγίες για τυχόν εργασίες κοντά στον αγωγό

Ταυτόχρονα, όμως, είναι απαραίτητη η συμβολή και συνεργασία όλων όσων δραστηριοποιούνται ή πραγματοποιούν εργασίες κοντά στον αγωγό ΤΑΡ.
Για αυτό, όσοι σχεδιάζουν εργασίες πλησίον του αγωγού και/ή των εγκαταστάσεών του, παρακαλούνται να ακολουθούν τις σχετικές Οδηγίες ασφαλείας που είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΑΡ.
Στις Οδηγίες αυτές υπάρχουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες που μπορούν ή όχι να πραγματοποιηθούν κατά μήκος της όδευσης του αγωγού, τις Ζώνες «Περιορισμών Κυριότητας» και «Περιορισμού Δόμησης» του ΤΑΡ, αλλά και για τις απαραίτητες ενέργειές τους σε περίπτωση εργασιών ή έκτακτης ανάγκης.
Επίσης, ο ΤΑΡ έχει θεσπίσει τη Γραμμή Επικοινωνίας και Αναφορών 213 010 4500 (αστική χρέωση, Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-17:00) στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι πριν ξεκινήσουν εργασίες πλησίον του αγωγού, καθώς και τις 24ωρες Γραμμές Έκτακτης Ανάγκης 210 555 0040 (αστική χρέωση) ή 800 118 1881 (κλήσεις μόνο από σταθερά, χωρίς χρέωση) για έκτακτα περιστατικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης