Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Κέρδη 2% για τον Nasdaq, 1,9% για τον S&P και 4,3% για τον energy sector

Wall Street: Κέρδη 2% για τον Nasdaq, 1,9% για τον S&P και 4,3% για τον energy sector

547 μονάδες κέρδισε ο Dow

Σχετικά Άρθρα

Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει ομόλογα για να σταθεροποιήσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές της, μια εκπληκτική ανατροπή των πολιτικών νομισματικής σύσφιξης που εφάρμοσαν φέτος οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες για να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό.

Η κίνηση σταθεροποίησε τη βρετανική λίρα, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής στις αγορές αυτή την εβδομάδα καθώς υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν από τα υψηλότερα επίπεδά τους σε περισσότερο από μια δεκαετία, χαλαρώνοντας την ανησυχία ότι τα υψηλότερα επιτόκια έπνιγαν την οικονομία.

Ο Dow εκτινάχθηκε 547 μονάδες, ή 1,88% στις 29,682 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,96% στις 3,718 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 4,36% στις 558,12 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,05% στις 11,051 μονάδες.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει προσωρινά μακροχρόνια κρατικά ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσει το νόμισμά της. Η στερλίνα ανέκαμψε και τελευταία διαπραγματεύτηκε 1,1% υψηλότερα έναντι του δολαρίου στα 1,085 δολάρια.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ διαπραγματεύτηκε περίπου 3,767%, αφού νωρίτερα είχε σπάσει το 4% για πρώτη φορά από το 2008.

Το ράλι ήταν ευρείας βάσης με 485 μετοχές στον S&P 500 να διαπραγματεύονται υψηλότερα. Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο ήταν η Apple, η οποία σημείωσε πτώση 2,7% μετά από αναφορά του Bloomberg, ότι η τεχνολογική εταιρεία παραιτείται από τα σχέδια για αύξηση της παραγωγής νέων iPhone αφού η ζήτηση ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

Αρκετές τεχνικές μετρήσεις δείχνουν ότι η χρηματιστηριακή αγορά μπορεί να έχει υπερπουληθεί, αλλά ορισμένοι στη Wall Street ανησυχούν ότι οι επενδυτές δεν έχουν αποτιμήσει την επιβράδυνση των κερδών και τον αντίκτυπο των αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης