Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,5% για τον Nasdaq και 0,1% για τον S&P, άνοδος 1,2% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,5% για τον Nasdaq και 0,1% για τον S&P, άνοδος 1,2% για τον energy sector

Οριακή άνοδος για τον Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τρίτη καθώς οι επενδυτές αγωνίστηκαν να περιορίσουν από τις έντονες απώλειες που υπέστησαν την προηγούμενη συνεδρίαση και προσβλέπουν σε περισσότερα οικονομικά στοιχεία.


Ο Dow Jones ενισχύθηκε οριακά κατά 1 μονάδα στις 33.850 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,16% στις 3.957 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 1,27% στις 690,63 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,59% στις 10.983 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία που θα δημοσιοποιηθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα για θέματα όπως το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν και οι θέσεις εργασίας για να μάθουν πώς αποδίδει η οικονομία. Και περιμένουν την προγραμματισμένη ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ στο Hutchins Center για τη Δημοσιονομική και Νομισματική Πολιτική στο Brookings την Τετάρτη σχετικά με τις ενδείξεις για το εάν η κεντρική τράπεζα θα επιβραδύνει ή θα σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων.

«Η αγορά έχει μετατοπίσει την εστίαση από την ολοκλήρωση της περιόδου αναφοράς κερδών του τρίτου τριμήνου σε πρόσθετους παράγοντες που είναι πιθανό να επηρεάσουν την Federal Reserve στις συζητήσεις τους τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Bill Northey, ανώτερος διευθυντής επενδύσεων στην U.S. Bank. «Οι επενδυτές είναι ξεκάθαρα εστιασμένοι στην πορεία που ακολουθούν αντί να κοιτάζουν στον καθρέφτη».

Η πτώση της Τρίτης ακολουθεί τις απότομες απώλειες τη Δευτέρα, με τον Dow να χάνει σχεδόν 500 μονάδες και τον S&P 500 και τον Nasdaq να καταγράφουν απώλειες περισσότερο από 1%, μετά τις διαμαρτυρίες στην ηπειρωτική Κίνα κατά της πολιτικής της χώρας για μηδενικό Covid που ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο. Οι διαμαρτυρίες αύξησαν τις ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο κινεζικών πρωτοκόλλων Covid που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν και πάλι τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Εν μία νυκτί, ωστόσο, οι παγκόσμιες αγορές φάνηκαν να χαλαρώνουνκαθώς ένας Κινέζος αξιωματούχος είπε στους δημοσιογράφους ότι το 65,8% των ατόμων «άνω των 80 ετών» είχαν λάβει ενισχυτικές δόσεις. Επιπλέον, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρώτη μείωση των μολύνσεων από Covid στην ηπειρωτική Κίνα σε περισσότερο από μια εβδομάδα. Αυτό συνέβαλε σε ένα ράλι στις αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης