Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,9% για τον Nasdaq και 1,7% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 1,9% για τον Nasdaq και 1,7% για τον S&P

483 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street τη Δευτέρα λόγω των φόβων ότι η Federal Reserve μπορεί να συνεχίσει τις κινήσεις της μέχρι να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση.


Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 483 μονάδες ή 1,4% στις 33.946 μονάδες
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,79% στις 3,998 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,96% στις 666,88 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,93% στις 11.239 μονάδες.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν περίπου 6% μετά από αναφορές για μείωση της παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, ενώ οι μετοχές των καζίνο που συνδέονται με το Μακάο κέρδισαν με την ελπίδα να χαλαρώσουν οι περιορισμοί του Covid-19. Οι μετοχές της VF Corp υποχώρησαν μετά τη μείωση των προοπτικών της.

Μια πιο καυτή από την αναμενόμενη ανάγνωση των Υπηρεσιών ISM Νοεμβρίου αναφέρουν περαιτέρω ανησυχίες ότι η Fed θα συνεχίσει την πολιτική τηςς αφού ο δείκτης ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και αυξήθηκε από τον Οκτώβριο.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν καθώς οι μετοχές υποχώρησαν, με την απόδοση στο βασικό 10ετές να καταγράφει άνοδο 10 μονάδων βάσης στο 3,605%.

«Σαφώς, οι αγορές μετοχών θέλουν να κινηθούν υψηλότερα, αλλά αυτό εξαρτάται πολύ από τον έλεγχο του πληθωρισμού», δήλωσε ο Peter Essele, επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίου στο Commonwealth Financial Network. «Και έτσι, όταν έχετε εκτυπώσεις πάνω από τις προσδοκίες σε οποιονδήποτε οικονομικό αριθμό που βγαίνει, αυτό τείνει να τροφοδοτεί ανησυχίες για τον πληθωρισμό, γεγονός που στέλνει τα ποσοστά υψηλότερα».

Μετά από ομιλία του προέδρου της Fed την περασμένη εβδομάδα, Τζερόμ Πάουελ, οι αγορές αναμένουν σε μεγάλο βαθμό ότι η κεντρική τράπεζα θα εγκρίνει αύξηση των επιτοκίων κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό θα σήμαινε ένα βήμα ακόμα από μια σειρά τεσσάρων συνεχόμενων αυξήσεων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες.

Ωστόσο, ο Πάουελ είπε επίσης ότι το «τελικό επιτόκιο», ή το σημείο όπου η Fed σταματά να αυξάνει, πιθανότατα «θα χρειαστεί να είναι κάπως υψηλότερο» από αυτό που υποδείχθηκε στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ένα επιτόκιο Fed Funds που καταλήγει πάνω από 5%, από το τρέχον εύρος στόχου του 3,75%-4%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης