Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 2% για τον Nasdaq, 1,4% για τον S&P και2,6% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 2% για τον Nasdaq, 1,4% για τον S&P και2,6% για τον energy sector

350 μονάδες έχασε ο Dow

 

Απώλειες στη Wall Street την Τρίτη, καθώς οι φόβοι για ύφεση κυριάρχησαν στην αγορά.


Ο Dow υποχώρησε 350 μονάδες, ή 1,03%, μετά από απώλεια σχεδόν 500 μονάδων από τη Δευτέρα.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,44%, στις 3.941 μονάδες υποχωρώντας για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα,
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,65% στις 649,35 μονάδες.
Ο Nasdaq βυθίστηκε 2 % στις 11.014 μονάδες.

Οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης και των τραπεζών, που τείνουν να υποφέρουν κατά τη διάρκεια της ύφεσης, οδήγησαν τις απώλειες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Paramount Global προειδοποίησε για χαμηλότερα διαφημιστικά έσοδα το τέταρτο τρίμηνο, οδηγώντας τις μετοχές κατά περίπου 7% χαμηλότερα. Η Morgan Stanley κατρακύλησε εν μέσω της είδησης ότι σχεδιάζει να περικόψει το 2% του εργατικού της δυναμικού, συνεχίζοντας την πρόσφατη τάση απολύσεων στον κλάδο.

«Βασικά, βλέπουμε έναν άλλο γύρο μεγάλων απολύσεων αυτή την εβδομάδα και αυτό αυξάνει μόνο τις πιθανότητες να έχουμε μια δύσκολη προσγείωση το 2023 και να εισέλθουμε σε μια βαθύτερη ύφεση από ό,τι αναμενόταν αρχικά», δήλωσε ο Adam Sarhan, Διευθύνων Σύμβουλος της 50 Park Investments.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, επανέλαβε τις ανησυχίες για μια επικείμενη ύφεση, λέγοντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο «Squawk Box» του CNBC την Τρίτη ότι ο πληθωρισμός θα ωθήσει την οικονομία σε ύφεση.

Ο πληθωρισμός και ο αντίκτυπός του στον καταναλωτή «μπορεί κάλλιστα να εκτροχιάσουν την οικονομία και να προκαλέσουν μια ήπια ή σκληρή ύφεση για την οποία οι άνθρωποι ανησυχούν», σημείωσε.

Με τις απώλειες της Τρίτης, ο S&P έχει ήδη υποχωρήσει περισσότερο από 3,5% αυτή την εβδομάδα και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 4% τις τελευταίες δύο ημέρες.

Οι αγορές αναμένουν σε μεγάλο βαθμό η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να επιβραδύνει τον ρυθμό σε άνοδο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα κατά τη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, οι επενδυτές φοβούνται ότι μια υποχώρηση του επιτοκίου δεν θα είναι αρκετή για να εμποδίσει την οικονομία να εισέλθει σε ύφεση το επόμενο έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης