Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 3,2% για τον Nasdaq και 1,4% για τον S&P 500

Wall Street: Άνοδος 3,2% για τον Nasdaq και 1,4% για τον S&P 500
39 μονάδες έχασε ο Dow

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα της Meta βελτίωσαν περαιτέρω το κλίμα γύρω από τις μετοχές τεχνολογίας, γεγονός που οδήγησε την αγορά χαμηλότερα πέρυσι.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 39 μονάδες ή περίπου 0,12% στις 34.053 μονάδες παρασυρόμενος από τη Merck.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,47% στις 4.179 μονάδες,στο καλύτερο επίπεδό του από τον Αύγουστο.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,53% στις 660,41 μονάδες
Ο Nasdaq κέρδισε 3,25% στις 12.200 μονάδες στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο.

H Merck δημοσίευσε αδύναμες προοπτικές στα τελευταία αποτελέσματα της.
Oι μετοχές τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης αυξήθηκαν με την μετοχή της Google να σημειώνειάνοδο άνω του 6%, ενώ η Amazon έκανε άλμα άνω του 7%. Η Apple κέρδισε περισσότερο από 3%.

Οι μετοχές της τεχνολογίας ξεπέρασαν τις επιδόσεις τους το 2023, ενισχυμένες από τα πρόσφατα σήματα μείωσης του πληθωρισμού που οι επενδυτές αναμένουν ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παύση την Federal Reserve στην επιθετική εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων. Ο τομέας τεχνολογίας πληροφοριών S&P 500 σημειώνει άνοδο περισσότερο από 14% φέτος μετά από πτώση άνω του 28% πέρυσι.
«Δείχνει ότι η ανάπτυξη ξεπερνά την αξία, καθώς εκτονώνει ορισμένες από τις πιέσεις που έφερε η επιθετική ρητορική στις αγορές κινδύνου κατά τη διάρκεια του 2022», δήλωσε ο Keith Buchanan, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στην GLOBALT Investments.

Η Wall Street βγαίνει νικηφόρα μετά την ανακοίνωση της Fed την Τετάρτη για αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες. Ενώ η κεντρική τράπεζα δεν έδωσε καμία ένδειξη για επικείμενη παύση των αυξήσεων των επιτοκίων, οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν από τη μικρότερη αύξηση και τα σχόλια του προέδρου Τζερόμ Πάουελ που αναγνώριζε τη χαλάρωση του πληθωρισμού.

Οι traders αναμένουν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας την Παρασκευή που θα δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την αγορά εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι η οικονομία θα έχει προσθέσει 187.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης