Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall : Άνοδος 1,2% για τον S&P στις 4.163 μονάδες , 3% για τον Εnergy, 1,9% για το NASDAQ

Wall : Άνοδος 1,2% για τον S&P στις 4.163 μονάδες , 3% για τον Εnergy, 1,9% για το NASDAQ

265 μονάδες κέρδισε ο Dow - Η Wall δείχνει ότι θα δοκιμάσει υψηλότερα επίπεδα

Σχετικά Άρθρα

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη μετά τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell ότι ο πληθωρισμός ήταν σε πτώση.

Ο Dow Jones κέρδισε 265 μονάδες ή 0,78% στις 34.156 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,29%, στις 4.164 μονάδες. Χαμηλό μετά την ομιλία Powell στις 4.088,39, υψηλό στις 4.176,54.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 3,07% στις 676,51 μονάδες
Ο Nasdaq κέρδισε 1,9% στις 12.113 μονάδες

Η αγορά προσμέτρησε την φράση Powell ότι η πτώση του πληθωρισμού έχει ξεκινήσει (αποπληθωρισμός- disinflation) και ότι το 2024 θα είναι στο 2%

Τεχνικά ξεπέρασε τις 4.154, που είναι το σημείο που αντιστοιχεί στο 50% της διόρθωσης του 2022 και φαίνεται ότι θα δοκιμάσει την ζώνη 4195 - 4205 μονάδων


Οι κύριοι δείκτες αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με τον Dow να κερδίζει περισσότερο από 275 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο άνω του 1% ο καθένας, καθώς οι επενδυτές επευφημούσαν τα σχόλια του Powell για τον πληθωρισμό στο Economic Club της Ουάσιγκτον.

«Η διαδικασία αποπληθωρισμού, η διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού, έχειξεκινήσει και ξεκίνησε στον τομέα των αγαθών», είπε ο Powell. «Αλλά έχει πολύ δρόμο να διανύσει. Αυτά είναι τα πολύ πρώιμα στάδια του αποπληθωρισμού».

Οι μετοχές αρχικά έκαναν άνοδο κατά την διάρκεια της ομιλίας του Powell, αλλά τα κέρδη μειώθηκαν και οι δείκτες σε ένα σημείο έγιναν αρνητικοί. Ο Powell είπε αργότερα στη συζήτηση, ότι η Fed θα μπορούσε να αναγκαστεί να προχωρήσει πιο επιθετικά, κάτι που θα μπορούσε για λίγο να τρομάξει τους επενδυτές.

«Η πραγματικότητα είναι ότι θα αντιδράσουμε στα δεδομένα», είπε ο Powell. «Επομένως, αν συνεχίσουμε να λαμβάνουμε, για παράδειγμα, ισχυρές εκθέσεις για την αγορά εργασίας ή υψηλότερους πληθωρισμούς, μπορεί κάλλιστα να κάνουμε περισσότερα και να αυξάνουμε τα επιτόκια περισσότερο».

Τα σχόλια της Τρίτης ακολουθούν τη συνέντευξη Τύπου του Powell την περασμένη εβδομάδα μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Fed, όπου είπε ότι η κεντρική τράπεζα πιστεύει ότι σημειώνει σταθερή πρόοδο στη μείωση του πληθωρισμού. Αυτά τα σχόλια προκάλεσαν ράλι στις μετοχές.

«Η αγορά κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να προσπαθήσει να προεξοφλήσει δύο πολύ διαφορετικά σενάρια, τα οποία καθοδηγούνται πραγματικά από αυτό που πρόκειται να κάνει η Fed», δήλωσε ο Dave Grecsek, διευθύνων σύμβουλος επενδυτικής στρατηγικής και έρευνας στην Aspiriant. «Τα σενάρια είναι αν θα έχουμε ύφεση ή όχι, και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό, στα μάτια της αγοράς, από το πόσο γρήγορα η Fed πλησιάζει στο τέλος της εκστρατείας της για αύξηση των επιτοκίων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης