Χρηματιστήριο & Αγορές

Mercedes-Benz: Πτώση 3% της μετοχής, μετά την πώληση 20 εκατ. μετοχών από την ΚΙΑ (Κουβέιτ)

Mercedes-Benz: Πτώση 3% της μετοχής, μετά την πώληση 20 εκατ. μετοχών από την ΚΙΑ (Κουβέιτ)
Η KIA θα κατέχει πλέον λιγότερο από το 5% της Mercedes-Benz, ή περίπου 53 εκατομμύρια μετοχές, από το προηγούμενο επίπεδό της 6,84%, σύμφωνα με το Reuters

Οι μετοχές της Mercedes Benz Group AG υποχώρησαν έως και 2,5% την Τετάρτη 29 Μαρτίου, αφού ο τρίτος μεγαλύτερος μετόχος της η ΚΙΑ φέρεται να πούλησε 20 εκατομμύρια μετοχές με έκπτωση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η Kuwait Investment Authority (ΚΙΑ), το κρατικό επενδυτικό ταμείο του κράτους του Κόλπου, τοποθετεί τις μετοχές στην τιμή των 69,27 ευρώ  ανά τεμάχιο - περισσότερο από 3% κάτω από το τελευταίο κλείσιμό τους.
Η KIA θα κατέχει πλέον λιγότερο από το 5% της Mercedes-Benz, ή περίπου 53 εκατομμύρια μετοχές, από το προηγούμενο επίπεδό της 6,84%.
Η πώληση, αξίας περίπου 1,4 δισ. ευρώ στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, αντιπροσωπεύει λίγο λιγότερο από το 2% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Σε δήλωση μέσω email που επικαλείται το Reuters, η Mercedes-Benz ανέφερε ότι η KIA «δεσμεύεται να συνεχίσει την επιτυχημένη συνεργασία με τη Mercedes-Benz και θα παραμείνει βασικός μέτοχος».
Η κίνηση της KIA έρχεται αφού η Mercedes-Benz με έδρα τη Στουτγάρδη σημείωσε άνοδο 28% στα κέρδη προ τόκων και φόρων πέρυσι, καθώς η εστίαση σε πολυτελή μοντέλα υψηλότερης τιμής βοήθησε στην αντιστάθμιση της χαμηλής ζήτησης στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η επιχείρηση προειδοποίησε ότι το κλίμα το πρώτο τρίμηνο του 2023 έχει πληγεί από την εξάπλωση των κρουσμάτων COVID-19 στην Κίνα μετά το τέλος των αυστηρών κανονισμών της εποχής της πανδημίας.
Οι μετοχές της επιχείρησης ανέβηκαν μετά την δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων της τον Φεβρουάριο και έχουν κερδίσει περισσότερο από 12% την περασμένη περίοδο ενός έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης