Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall : Πτώση 0,04% για τον S&P, άνοδος 0,03% για τον Nasdaq

Wall : Πτώση 0,04% για τον S&P, άνοδος 0,03% για τον Nasdaq

11 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς μια ακόμη άνοδος των επιτοκίων εμπόδισε τους επενδυτές να πραγματοποιήσουν μεγάλες αγορές ή πωλήσεις πριν από τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.


Ο Dow Jones υποχώρησε 11 μονάδων ή 0,03% στις 38.892 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,04% στις 5.202 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,63% στις 744,69 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,03% στις 16.253 μονάδες.

Η Tesla κέρδισε περισσότερο από 5% αφού ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ είπε ότι το robotaxi της εταιρείας θα παρουσιαστεί στις αρχές Αυγούστου.

Τα μεγάλα κέρδη της αγοράς διατηρήθηκαν υπό έλεγχο καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν. Η απόδοση του 10ετούς αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 4,43%.

Για περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το πόσο επιτυχημένος ήταν ο αγώνας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας κατά του πληθωρισμού, οι επενδυτές περιμένουν με ανυπομονησία τις αναγνώσεις για τους δείκτες τιμών καταναλωτή και παραγωγού Μαρτίου αργότερα αυτή την εβδομάδα. Ο ΔΤΚ του Μαρτίου παρακολουθείται επίσης στενά για να μετρηθεί πότε η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο ΔΤΚ, που έχει προγραμματιστεί να δημοσιευτεί την Τετάρτη το πρωί, θα αυξηθεί κατά 0,3% τον περασμένο μήνα και 3,5% σε ετήσια βάση.

«Το θέμα ότι τα κακά νέα είναι καλά για την αγορά μετοχών συνεχίζεται», δήλωσε ο Matt Rowe, επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίου στη Nomura Capital Management. «Μεγάλο μέρος της δύναμης των μετοχών οφείλεται στην ελπίδα για μια σιωπηρή περικοπή ή μια σειρά από μειώσεις επιτοκίων φέτος, που δεν θα μειώσει το κόστος του κεφαλαίου και την παρούσα αξία των πάντων».

Ο Dow κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Μάρτιο του 2023. Ο S&P 500 υποχώρησε σχεδόν 1%, η μεγαλύτερη εβδομαδιαία απώλειά του από τις αρχές Ιανουαρίου.

Ωστόσο, η αγορά ολοκλήρωσε την εβδομάδα με θετικό πρόσημο, μετά από μια ισχυρότερη από το αναμενόμενο έκθεση για τις θέσεις εργασίας την Παρασκευή. Η εκπληκτική άνοδος στις μισθοδοσίες έδωσε στους επενδυτές την ελπίδα ότι μια ισχυρή οικονομία θα μπορούσε να συνεχίσει να υποστηρίζει την αύξηση των εταιρικών κερδών, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης