Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,2% για τον S&P και 1,7% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 1,2% για τον S&P και 1,7% για τον Nasdaq

248 μονάδες έχασε o Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς οι αυξανόμενες αποδόσεις επισκίασαν τα ισχυρά κέρδη της Goldman Sachs,

τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων και τις ελπίδες ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή δεν θα κλιμακωθεί περαιτέρω.

Ο Dow Jones έχασε 248 μονάδες, ή 0,65% στις 37.735 μονάδες αν και στα υψηλά της συνεδρίασης έφθασε να ενισχύεται άνω του 1%. Οι απώλειες της Δευτέρας τράβηξαν τον δείκτη κοντά στην επίπεδη γραμμή του 2024, μια εκπληκτική στροφή μετά τη διαπραγμάτευση κοντά στο επίπεδο των 40.000 μόλις εβδομάδες πριν.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,2% στις 5.061 μονάδες παρά τη διαπραγμάτευση έως και 0,9% πάνω κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,91% στις 728,29 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,79% στις 15.885 μονάδες καθώς Salesforce και άλλες μετοχές τεχνολογίας κατέγραψαν απώλειες.

Οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων πάγωσαν την ανάκαμψη της αγοράς που παρατηρήθηκε τη Δευτέρα το πρωί. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου που παρακολουθείται στενά ανέβηκε πάνω από το βασικό επίπεδο 4,6% στη συνεδρίαση και άγγιξε το υψηλότερο σημείο από τα μέσα Νοεμβρίου.

Οι αποδόσεις ανέβηκαν μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,7% τον Μάρτιο, παρέχοντας την τελευταία ένδειξη ότι η κατανάλωση παραμένει ισχυρή παρά τις πληθωριστικές πιέσεις. Αυτός ο ρυθμός ήταν πάνω από την πρόβλεψη 0,3% των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Το πετρέλαιο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν ελαφρά τη Δευτέρα καθώς οι traders πήραν ανάσα αφού το Ισραήλ απέκρουσε μια μεγάλης κλίμακας αεροπορική επίθεση από το Ιράν και οι ΗΠΑ τόνισαν ότι θέλουν να αποφύγουν έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Το συμβόλαιο West Texas Intermediate για τον Μάιο έχασε 0,29%, για να διαμορφωθεί στα 85,41 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent Ιουνίου υποχώρησαν 0,39%, στα 90,10 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό έκλεισε στα 85,66 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, ενώ το παγκόσμιο σημείο αναφοράς διαμορφώθηκε στα 90,45 δολάρια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης WTI ξεκίνησαν το έτος γύρω στα 71 δολάρια το βαρέλι.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης