Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,21% για τον S&P, και 0,26% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,21%  για τον S&P, και 0,26% για τον Nasdaq

 38 μονάδες έχασε ο Dow

 

Με υποχώρηση έκλεισε την Πέμπτη η Wall Street με τον Dow Jones να εκτινάσσεται ενδοσυνεδριακά πάνω από τις 40.000 μονάδες για πρώτη φορά, καθώς η αγορά κινήθηκε ψηλά με στοιχήματα ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα χαλαρώσουν και τα επιτόκια θα μειωθούν.

Στο υψηλό της ημέρας, ο Dow έφτασε τις 40.051, το αποκορύφωμα μιας ανοδικής αγοράς που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022. Ο δείκτης είχε πλησιάσει το όριο των 40.000 νωρίτερα φέτος, προτού μια ελαφρά υποχώρηση τον Απρίλιο λόγω ανησυχιών για υψηλά επιτόκια τον οδήγησε σε πτώση . Το ράλι αναζωπυρώθηκε τον Μάιο λόγω των ισχυρών κερδών και ορισμένων χαμηλών τιμών πληθωρισμού.

Ο Dow έκλεισε με πτώση 38 μονάδων ή 0,1% στις 39.869 μονάδες
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,21% στις 5.297 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,42% στις 711,94 μονάδες
O Nasdaq υποχώρησε 0,26% στις 16.698 μονάδες

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο S&P σκαρφάλωσε σε νέο ρεκόρ αφού έκλεισε πάνω από το επίπεδο των 5.300 μονάδων για πρώτη φορά την Τετάρτη, ενώ ο Nasdaq σημείωσε επίσης υψηλό όλων των εποχών. Ο Dow έχει κερδίσει περισσότερο από 6% για το 2024, ενώ ο Nasdaq και ο S&P 500 έχουν σημειώσει άνοδο 11% ο καθένας.

«Αυτό το επίτευγμα είναι απόδειξη για τις δυνάμεις του σχηματισμού κεφαλαίου, της καινοτομίας, της αύξησης των κερδών και της οικονομικής ανθεκτικότητας», δήλωσε ο John Lynch, επικεφαλής επενδύσεων στην Comerica Wealth Management. «Η πρόσφατη τεχνική δυναμική και τα θεμελιώδη πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένων των κερδών και των επιτοκίων, υποδηλώνουν περαιτέρω βραχυπρόθεσμα κέρδη».

Η πορεία του Dow προς τις 40.000 έρχεται καθώς οι προσδοκίες για περικοπές επιτοκίων και ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα. Η πρώτη μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ υπολογίζεται για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME. Αυτή η προσδοκία αυξήθηκε μετά από μια μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση των τιμών καταναλωτή για τον Απρίλιο που αναφέρθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Amazon , Meta Platforms και Nvidia έχουν σημειώσει κατακόρυφη άνοδο μέχρι σήμερα.
Η Amazon, είναι πάνω από 22% υψηλότερη για το έτος. American Express και Goldman Sachs έχουν σημειώσει άνοδο περισσότερο από 20%, καθώς οι επενδυτές στοιχημάτιζαν ότι η οικονομία θα παρακάμψει την ύφεση και ο καταναλωτικός τομέας θα παρέμενε ισχυρός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης