Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,25% για τον S&P και 0,22% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,25% για τον S&P και 0,22% για τον Nasdaq

66 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη, παραμένοντας στα επίπεδα ρεκόρ που καταγράφηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέματα της Nvidia την Τετάρτη.


Ο Dow Jones κέρδισε 66 μονάδες ή 0,17% στις 39.873 μονάδες
Ο S&P 500 κέρδισε 0,25% στις 5.321 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,5% στις 713,47 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,22% στις 16.832 μονάδες.

H Nvidia σημείωσε ελάχιστες αλλαγές πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την Τετάρτη μετά το κλείσιμο. Οι αναλυτές αναμένουν ότι ο γίγαντας των ημιαγωγών θα δημοσιεύσει άλλη μια ισχυρή παρτίδα αποτελεσμάτων. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο περίπου 91% μόνο το 2024 και 202,5% τους τελευταίους 12 μήνες. Η μετοχή βρέθηκε στο επίκεντρο ενός ράλι της αγοράς που οδήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον ενθουσιασμό ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ενισχύσει τα εταιρικά κέρδη.

Η τοποθέτηση των επενδυτών στις μετοχές της Nvidia είναι επί του παρόντος πολύ βαριά, σημείωσε ο Matt Rowe, επικεφαλής στρατηγικών cross asset στη Nomura Private Capital.
«Αλλά αν δεν είναι συναρπαστικό και δεν υπάρχει κάποιο είδος εποικοδομητικής ανατροφοδότησης που να υποστηρίζει την ιδέα της συνεχούς επέκτασης, τότε αυτό θα μπορούσε να ξεπουληθεί πολύ δύσκολα, πολύ γρήγορα», είπε ο Rowe.

Οι traders τιμολογούν ότι η Nvidia θα κινηθεί έως και 9% πάνω ή κάτω ως αντίδραση στα τελευταία κέρδη του κατασκευαστή chip.

H Palo Alto Networks υποχώρησαν περισσότερο από 3% την Τρίτη. Αν και ξεπέρασε τις προσδοκίες και για τις δύο γραμμές στο δημοσιονομικό τρίτο τρίμηνο, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας παρείχε οδηγίες για το τρέχον τρίμηνο που ήταν σύμφωνες μόνο με τις συναινετικές προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται μετά από μια μικτή μέρα στη Wall Street. Ο Nasdaq σημείωσε ρεκόρ ε, ενώ ο Dow έπεσε μετά από απότομη πτώση στην JPMorgan Chase.

Οι traders στρέφουν τώρα την προσοχή τους σε σχόλια από αξιωματούχους της Federal Reserve. Ο διοικητής της Fed, Christopher Waller, δήλωσε ότι θέλει να δει «αρκετούς μήνες» υποστηρικτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό πριν από τη μείωση των επιτοκίων.

Σύμφωνα με τον Rowe, η αγορά έχει «εξαλείψει» αρκετές συνιστώσες του πληθωρισμού εν μέσω ορισμένων ανησυχητικών σημείων καταναλωτικών δεδομένων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης