Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον S&P και 1,1% για τον Nasdaq  

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον S&P και 1,1% για τον Nasdaq   

4 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή καθώς τα αποτελέσματα της εταιρεία κατασκευής chip Nvidia αντιστάθμισαν τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve θα καθυστερήσει τις μειώσεις των επιτοκίων.

Ο Dow Jones κέρδισε 4 μονάδες ή 0,01% στις 39,069 μονάδες.

Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,7% στις 5.304 μονάδες. 

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,13% στις 694,07 μονάδες.

O Nasdaq ενισχύθηκε 1,1% στις 16.920 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση ο S&P 500 υποχωρεί λιγότερο από 0,1%. Ο Nasdaq είναι ο υψηλότερος σε απόδοση, με κέρδος 1,3%. Εν τω μεταξύ, ο Dow βρίσκεται σε ρυθμό πτώσης περίπου 2,4% την πρώτη αρνητική εβδομάδα του σε πέντε.

Η Nvidia σημείωσε άνοδο 2,2% την Παρασκευή, καθώς ο ενθουσιασμός συνεχίστηκε για τα αποτελέσματα της, ωθώντας τις μετοχές πάνω από τα $1.000 για πρώτη φορά. Ο ενθουσιασμός για τον γίγαντα της τεχνητής νοημοσύνης και άλλες τεχνολογικές εταιρείες οδήγησε την αγορά υψηλότερα.

Μετά από αρκετές ισχυρές δημοσιοποιήσεις οικονομικών και εργασιακών στοιχείων αυτή την εβδομάδα, η Goldman προώθησε την πρόβλεψή της για την πρώτη μείωση των επιτοκίων της Fed μέχρι τον Σεπτέμβριο από τον Ιούλιο.

Οι traders τιμολογούν τώρα με λιγότερο από 50% πιθανότητα η κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Αρκετά ονόματα τεχνολογίας ήταν υψηλότερα την Παρασκευή. Η  Intel και  η NXP Semiconductors ενισχύθηκαν κατά 2% η κάθε μια. Η Meta και το Netflix σημείωσαν επίσης ράλι άνω του 2%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης