Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,27% για τον S&P και 0,88% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,27% για τον S&P και 0,88% για τον Nasdaq

 120 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τρίτη, με επικεφαλής την Apple καθώς ο κατασκευαστής iPhone εκτινάχθηκε σε νέο ρεκόρ.


Ο Dow έχασε 120 μονάδες ή 0,31% στις 38.747 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,27% στις 5.375 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,24% στις 686,66 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,88% στις 17.343 μονάδες και έφτασε στο νέο υψηλό όλων των εποχών.

Την Τρίτη, οι επενδυτές φάνηκαν να αποκομίζουν κέρδη από το αστέρι της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia και περιστρέφεται στο αναδυόμενο παιχνίδι AI της Apple, η οποία μόλις αποκάλυψε νέα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ένα κύμα αναβαθμίσεων iPhone, σύμφωνα με τους αναλυτές. Ο κατασκευαστής iPhone σημείωσε ρεκόρ - το πρώτο του από τον περασμένο Δεκέμβριο - με άλμα 6%. Η Nvidia έχασε περίπου 1%.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ξεκίνησε τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της την Τρίτη. Θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με μια απόφαση για την πολιτική επιτοκίων και μια συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει με τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell. Αν και ορισμένοι δείκτες δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης της οικονομίας, οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι αυτό δεν θα είναι αρκετό για να δώσει κίνητρο στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια το 2024.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed δεν έδειχναν καμία πιθανότητα περικοπής στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας ή στην επόμενη του Ιουλίου, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME. Οι επενδυτές τιμολογούν επίσης με πιθανότητα 66% για μείωση επιτοκίων τον Νοέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης