Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Ρεκόρ για τον S&P στις 5.473 μονάδες - Άνοδος 0,9% για τον Nasdaq

Wall: Ρεκόρ για τον S&P στις 5.473 μονάδες - Άνοδος 0,9% για τον Nasdaq

 188 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα με τον S&P 500 να σημειώνει νέο ρεκόρ, καθώς η αγορά προσπάθησε να αξιοποιήσει τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας.


Ο Dow Jones κέρδισε 188 μονάδες ή 0,49% στις 38.778 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,77% στις 5.473 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,22% στις 669,07 μονάδες
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,95% στις 17.857 μονάδες

Παράλληλα η Goldman ανέβασε την τιμή - στόχο  του αντιπροσωπευτικού δείκτη S&P στις 5600 μονάδες για το τέλος του έτους.

«Σήμερα αποτελεί συνέχεια αυτού που είδαμε την τελευταία εβδομάδα», δήλωσε ο Greg Bassuk, Διευθύνων Σύμβουλος της AXS Investments.

«Βλέπουμε αισιοδοξία γύρω από μια σειρά παραγόντων που είναι ανάμεικτοι εδώ και αρκετό καιρό», σημείωσε. «Τα οικονομικά δεδομένα αρχίζουν να ενισχύονται με μεγαλύτερη συνέπεια, έχετε σημάδια μιας ανθεκτικής οικονομίας. Σίγουρα, υπάρχει αισιοδοξία και ανοδική τάση γύρω από μια μεγαλύτερη πιθανότητα πιθανής έναρξης περικοπών επιτοκίων».

Οι μετοχές της τεχνολογίας πρωτοστάτησαν στο ράλι του S&P, ενισχύοντας τον κλάδο της πληροφορικής κατά 1,6%. Microsoft και Meta Platforms αυξήθηκαν περισσότερο από 1% η κάθε μια, ενώ η Apple σημείωσε άλμα σχεδόν 3%.Στο ταμπλό, οι μετοχές της τεχνολογίας Megacap πρωτοστάτησαν στο ράλι του S&P, ενισχύοντας τον κλάδο της πληροφορικής κατά 1,2%.
Η Microsoft σημείωσε άνοδο άνω του 1%, ενώ η Apple έκανε άλμα 2%.
Οι Alphabet, Amazon και Meta Platforms τερμάτισαν επίσης υψηλότερα.

Η Nvidia σημείωσε ρεκόρ καθώς η State Street ανέφερε ότι η εταιρεία κατασκευής τσιπ πιθανότατα θα έχει περισσότερο από 20% στάθμιση στην εξισορρόπηση του αμοιβαίου κεφαλαίου της στο χρηματιστήριο τεχνολογίας, ενώ οι μετοχές της Broadcom πρόσθεσαν 5,7% για να φτάσουν σε νέα υψηλά και να αξιοποιήσουν το 23% κέρδος της προηγούμενης εβδομάδας.
Ακόμη και σε προηγούμενες ανοδικές αγορές, η ανατίμηση δεν κινείται συνήθως σε ευθεία γραμμή, δήλωσε η Mona Mahajan, ανώτερη επενδυτική στρατηγική στην Edward Jones.

«Συνολικά, τα θεμελιώδη μεγέθη και το σκηνικό εξακολουθούν να είναι υποστηρικτικά, αλλά θα περιμέναμε διορθώσεις στην πορεία», είπε, προσθέτοντας ότι δύο έως τρεις διορθώσεις είναι τυπικές σε κάθε δεδομένη εμπορική χρονιά.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων Μαΐου, που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την Τρίτη, καθώς και τα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών και τις εκκινήσεις κατοικιών αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ανάμεσα στις μετοχές με την μεγαλύτερη άνοδο Tesla +5,3%, General Electric +4,72%, Αutodesk +6,48%.

O κλάδος των ΑΠΕ με την First Solar στο -4,49% και Enphase -3,03% σε αυτές με την μεγαλύτερη πτώση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης