Τελευταία Νέα

SSE Renewables: Ανάθεση στη Νexans για τα υπόγεια καλώδια αιολικού project στο ΗΒ

SSE Renewables: Ανάθεση στη Νexans για τα υπόγεια καλώδια αιολικού project στο ΗΒ
Τα καλώδια για το «Viking Wind Farm» θα κατασκευάζονται εντός Ελλάδας στο εργοστάσιο της Nexans Hellas στη Λαμία

Η SSE Renewables έχει αναθέσει στη Nexans συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια 800 χιλιομέτρων υπόγειων καλωδίων για τις συνδέσεις ισχύος του αιολικού πάρκου,  443 MW Viking στο Shetland. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του, αναμένεται να έχει συνδεθεί στο δίκτυο ως το 2024.

Το project Viking θα περιλαμβάνει 103 ανεμογεννήτριες που βρίσκονται γύρω από την κεντρική ηπειρωτική χώρα του Shetland. Τα 33kV υπόγεια καλώδια που παρέχονται από τη Nexans θα συνδέσουν τις συστοιχίες ανεμογεννητριών και στη συνέχεια θα εξάγουν την ισχύ στον κύριο υποσταθμό για τροφοδοσία που θα τη μεταφέρει στο δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο επικεφαλής των χερσαίων έργων της SSE Renewable, Derek Hastings είπε: «Η απόδοση και η αξιοπιστία των υπόγειων καλωδίων τροφοδοσίας είναι κρίσιμα για την επιτυχία του αιολικού πάρκου Viking. Υπήρχαν δύο κύριοι λόγοι για την ανάθεση της σύμβασης στη Nexans. Πρώτον, τα καλώδια πληρούσαν τις αυστηρές τεχνικές απαιτήσεις μας. Και δεύτερον, κάτι πολύ σημαντικό, η ικανότητα της Nexans να παρέχει σταθερή τιμή κατά τη διάρκεια της περιόδου των 18 μηνών. Αυτό ξεπέρασε την τρέχουσα αστάθεια στις τιμές των μετάλλων και των πλαστικών».

Τα 650 χιλιόμετρα υπόγειων καλωδίων που παρέχονται από τη Nexans είναι μονόπυρη σχεδίαση με μόνωση πολυαιθυλενίου με σταυροδεσμούς (XLPE). Οι αγωγοί για τα καλώδια μεταξύ των συστοιχιών θα είναι αλουμίνιο. Ο χαλκός θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά του υψηλότερου ρεύματος για τα καλώδια εξαγωγής. Η Nexans παρέχει επίσης 150 χιλιόμετρα καλωδίου γείωσης χαλκού.

Ο διευθυντής πωλήσεων κοινής ωφέλειας της Nexans Max Williams πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο έργο αιολικών πάρκων Viking. Η σύμβαση βασίζεται στη μακροχρόνια σχέση εργασίας μας με την SSE. Επιβεβαιώνει επίσης την ικανότητα της Nexans να υποστηρίζει μεγάλους πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου».

Τέλος, τα καλώδια για το «Viking Wind Farm» θα κατασκευάζονται εντός Ελλάδας στο εργοστάσιο της Nexans Hellas στη Λαμία και θα προμηθεύονται μέσω της Nexans UK. Οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης