Τελευταία Νέα

Γερμανία: Προσοχή στις ΑΠΕ λένε οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας

Γερμανία: Προσοχή στις ΑΠΕ λένε οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας

Τι προβλέπει το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης

 

Οι γερμανικές εταιρείες κοινής ωφέλειας χαιρέτισαν με προσοχή τη νεοσυσταθείσα κυβέρνηση για το σχέδιο προστασίας του κλίματος, αλλά προειδοποίησαν ότι χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σταθμούς φυσικού αερίου για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του εφοδιασμού καθώς η σταδιακά καταργείται η καύση άνθρακα

Στο προσχέδιο συμφωνίας που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή από το SPD, "Πράσινοι" και Ελεύθεροι Δημοκράτες αναφέρεται ότι ιδανικά η έξοδος από τον άνθρακα θα πρέπει να προχωρήσει στο 2030 από το 2038.
Ζητά να εισαχθεί περισσότερη ηλιακή και αιολική ενέργεια, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει επίσης να αποχωρήσει από την πυρηνική ενέργεια μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Πριν από τις εκλογές οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είχαν επισημάνει ότι θα χρειαστεί περισσότερη σαφήνεια και χρηματοδότηση για εναλλακτικές μορφές ενέργεια.

Μονόδρομος η επέκταση των ΑΠΕ

"Η έξοδος άνθρακα μπορεί να λειτουργήσει μόνο με επαρκή επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των μονάδων παραγωγής ενέργειας με φυσικό αέριο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του εφοδιασμού", ανέφερε η βιομηχανική ένωση BDEW. Η εταιρεία EnbW επεσήμανε ότι "η ημερομηνία του 2030 δεν είναι εξωπραγματική, αλλά, παράλληλα με μια τεράστια και σαφώς ταχύτερα ανανεώσιμη συσσώρευση, χρειαζάζεται νέους σταθμούς φυσικού αερίου για να εξισορροπήσουν τα δίκτυα όταν ο άνεμος και ο ήλιος δεν επαρκούν για να καλύψουν τα σημεία συμφόρησης σε σύντομο χρονικό διάστημα", ανέφερε. Η EnBW πρόσθεσε ότι εξετάζει τη μετατροπή των σταθμών παραγωγής ενέργειας που λειτουργούν με ορυκτό αέριο σε μονάδες έτοιμες να φιλοξενήσουν καθαρό υδρογόνο που προέρχεται από τον άνεμο και τον ήλιο στο απώτερο μέλλον. Η RWE χαιρέτησε τις ταχύτερες διαδικασίες έγκρισης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στις οποίες επιθυμεί να κινηθεί για να εγκαταλέιψει τις δραστηριότητές της στον εγχώριο καφέ άνθρακα και στον εισαγόμενο σκληρό άνθρακα πίσω.
Ο ακτιβιστής επενδυτής Enkraft Capital δήλωσε ότι η RWE πρέπει να επιταχύνει τις προσπάθειές της για να αποσυρθεί από τις δραστηριότητες λιγνίτη ή καφέ άνθρακα. "Στη Γερμανία, υπάρχει μια σαφής πολιτική και κοινωνική συναίνεση ότι η σταδιακή εξάλειψη του λιγνίτη πρέπει να επιταχυνθεί", ανέφερε. "


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης