Διεθνή

Γαλλία: Πέρασε από τη Γερουσία η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Γαλλία: Πέρασε από τη Γερουσία η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης
Χθες Τετάρτη, πάνω από ένα εκατομμύριο Γάλλοι πλημμύρισαν τους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης
Οι Γάλλοι γερουσιαστές ψήφισαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης υπέρ της αύξησης της νόμιμης ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 από τα 62 έτη, μια πρώτη νίκη για τα σχέδια του προέδρου Emanuel Macron για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, τα οποία έχουν προκαλέσει μαζικές διαμαρτυρίες και απεργίες σε όλη τη χώρα.

Διακόσια ένα μέλη της Γερουσίας, στην οποία κυριαρχεί το συντηρητικό κόμμα Les Republicains, ψήφισαν υπέρ του εμβληματικού άρθρου 7 της μεταρρύθμισης για την ηλικία συνταξιοδότησης, ενώ 115 ψήφισαν κατά.
Η γαλλική Άνω Βουλή αναμένεται να εγκρίνει τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Στη συνέχεια θα υποβληθεί σε επιτροπή διαμεσολάβησης μεταξύ των νομοθέτων της Γερουσίας και της Εθνοσυνέλευσης, της κάτω βουλής του κοινοβουλίου, την επόμενη εβδομάδα.
Η τελευταία δεν είχε καταφέρει να συζητήσει το άρθρο 7 του νόμου κατά τη διάρκεια μιας 15ήμερης τεταμένης συζήτησης που αμαυρώθηκε από προσβολές και χλευασμούς, σημειώνει το Reuters.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης