Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Tρίτη συναπτή θητεία για τον Xi Jinping

Κίνα: Tρίτη συναπτή θητεία για τον Xi Jinping
Το Κοινοβούλιο της Κίνας εξέλεξε τον Xi Jinping πρόεδρο της Κίνας για τρίτη συνεχόμενη θητεία κάτι που δεν έχει προηγούμενο εδώ και δεκαετίες
Ως ο ισχυρότερος ηγέτης της Κίνας μετά τον Mao Zedong προβάλλει πλέον ο Xi Jinping, ο οποίος όπως αναμενόταν εξελέγη ομόφωνα σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου στην προεδρία της Κίνας, εξασφαλίζοντας μια τρίτη συνεχόμενη θητεία, κάτι που δεν έχει προηγούμενο εδώ και πολλές δεκαετίες στην πολιτική σκηνή της Κίνας.
Η εξέλιξη αυτή εν πολλοίς είχε ήδη προεξοφληθεί από τον περασμένο Οκτώβριο όταν και ο Xi Jinping είχε εκλεγεί στο πλαίσιο του 20ου συνεδρίου στην ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και στη στρατιωτική επιτροπή, αξιώματα που είναι και τα σημαντικότερα στην Κίνα.

Παίζει μόνος του

Το Κοινοβούλιο σε σημερινή ψηφοφορία του ψήφισε ομόφωνα τον Xi Jinping να παραμείνει στην προεδρία της χώρας για τα επόμενα 5 χρόνια.
Σημειώνεται πάντως πως δεν υπήρξε αντίπαλος για τον 69χρονο Xi με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία της ψηφοφορίας να διαρκέσει περίπου μια ώρα και τα αποτελέσματα να βγουν σε μόλις 15 λεπτά από την ολοκλήρωση της.
Επιπλέον, το Κοινοβούλιο ενέκρινε τη μεγαλύτερη αναδιοργάνωση του κυβερνητικού μηχανισμού εδώ και δεκαετίες, που προβλέπει ότι το 5% των θέσεων εργασίας θα καταργηθεί και ότι θα δοθεί έμφαση στην τεχνολογία και στην κινεζική «ηγεσία» στο πεδίο αυτό.
Πρόκειται για τη σημαντικότερη αναδιοργάνωση του κρατικού μηχανισμού από το 1998.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης