AD
Ναυτιλία

Mike Wirth ( CEO): Η Chevron δεν θα πληρώσει διόδια για τη διέλευση πλοίων μέσω του Ορμούζ   

Mike Wirth ( CEO): Η Chevron δεν θα πληρώσει διόδια για τη διέλευση πλοίων μέσω του Ορμούζ    

Η Chevron έχει επί του παρόντος έξι πλοία υπό ναύλωση - που ανήκουν σε τρίτο μέρος - στην πλωτή οδό, είπε ο Wirth και ο πλοιοκτήτης θα αποφασίσει αν θα περάσει ή όχι από το στενό 

 

 Η αμερικανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Chevron εν θα εξετάσει το ενδεχόμενο πληρωμής διοδίων για τη μετακίνηση πλοίων μέσω του Στενού του Ορμούζ, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Mike Wirth στο Bloomberg TV την Παρασκευή.

Ο Wirth είπε επίσης ότι πολλά πλοία που διέρχονται από το Στενό του Ορμούζ έχουν δεχθεί επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες.

 Ίσως όχι κάθε μέρα, αλλά έχουν υπάρξει «πολλαπλά περιστατικά», είπε.

Η Chevron έχει επί του παρόντος έξι πλοία υπό ναύλωση - που ανήκουν σε τρίτο μέρος - στην πλωτή οδό, είπε ο Wirth. Ο ιδιοκτήτης του πλοίου θα αποφασίσει αν θα περάσει ή όχι από το στενό, είπε.

 Ο Wirth δήλωσε επίσης στο Bloomberg TV ότι οι πλοιοκτήτες και οι ασφαλιστές θα πρέπει να αισθάνονται άνετα να μεταφέρουν ξανά πετρέλαιο μέσω του Στενού. Πρέπει επίσης να είναι πρόθυμοι να στείλουν πλοία πίσω στο στενό για να επανέλθει το εμπόριο στην κανονικότητα, αλλά μπορεί να μην είναι πρόθυμοι να μεταφέρουν όλα τα πλοία τους πίσω, είπε.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης