AD
Άμυνα & Γεωπολιτική

Trump: Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο παραπάνω για να ανοίξουμε το Ορμούζ και να πάρουμε τα αποθέματα

Trump: Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο παραπάνω για να ανοίξουμε το Ορμούζ και να πάρουμε τα αποθέματα
«Ο στρατός μας, ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος (με διαφορά!) οπουδήποτε στον κόσμο, δεν έχει καν αρχίσει να καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει στο Ιράν» σημειώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Με ρυθμό «πολυβόλου» γράφει αναρτήσεις ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τραμπ, κατά του Ιράν, σε ένα momentum όπου παραμένει ασαφές το πόσο κοντά βρίσκεται στο τέλος του ο πόλεμος που μαίνεται στη Μέση Ανατολή.

Νωρίτερα σήμερα (3/4) πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ, απαίτησε μέσα από το Truth Social άμεσα συμφωνία με την Τεχεράνη.

«Ο στρατός μας, ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος (με διαφορά!) οπουδήποτε στον κόσμο, δεν έχει καν αρχίσει να καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει στο Ιράν» σημειώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οποιαδήποτε επίθεση στις ιρανικές υποδομές θα προκαλέσει ολοκληρωτική καταστροφή των περιφερειακών περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ και του Ισραήλ απάντησε το Ιράν. Το IRGC ανακοίνωσε λίγο αργότερα ότι ξεκινά τη φάση 91 της Επιχείρησης Αληθινή Υπόσχεση-4.

«Εξαλείφουμε διοικητές, βομβαρδίζουμε γέφυρες και στοχεύουμε υποδομές. Σε πλήρη συντονισμό μεταξύ εμού και του Τραμπ, και μεταξύ των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, θα συνεχίσουμε να χτυπάμε το Ιράν» διεμήνυσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Τραμπ υποστήριξε επίσης σήμερα ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε «με λίγο περισσότερο χρόνο» να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ και να αξιοποιήσει τα ενεργειακά αποθέματα της περιοχής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης

`