AD
Άμυνα & Γεωπολιτική

Αragchi: Περιθώριο για επανεκκίνηση της διπλωματίας, εφόσον οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν την πολιτική πίεσης

Αragchi: Περιθώριο για επανεκκίνηση της διπλωματίας, εφόσον οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν την πολιτική πίεσης
Σε μήνυμά του στην πλατφόρμα X, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας αναφέρθηκε στις «δημιουργικές συζητήσεις» που είχε με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ 
Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της διπλωματικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, ο οποίος ωστόσο έθεσε ως βασική προϋπόθεση την αναγνώριση από την Ουάσινγκτον ότι η πολιτική της πίεσης δεν οδηγεί στα επιθυμητά αποτελέσματα.
 
Σε μήνυμά του στην πλατφόρμα X, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας αναφέρθηκε στις «δημιουργικές συζητήσεις» που είχε με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι.
 
Παράλληλα, ο Αραγτσί υπογράμμισε ότι για να υπάρξει πρόοδος στις σχέσεις με τις ΗΠΑ απαιτείται η οικοδόμηση εμπιστοσύνης, καθώς και ένας διάλογος που θα βασίζεται στον σεβασμό. Όπως ανέφερε, η Ουάσινγκτον θα πρέπει επίσης να αναγνωρίσει τα δικαιώματα του Ιράν και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
 
www.worldenergynews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης