Centrica και Lhyfe συνεργάζονται στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου στη Βόρεια Θάλασσα

Centrica και Lhyfe συνεργάζονται στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου στη Βόρεια Θάλασσα
Η Centrica και η Lhyfe σύνηψαν μνημόνιο κατανόησης για την από κοινού ανάπτυξη υπεράκτιων ανανεώσιμων πηγών πράσινου υδρογόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Centrica και η Lhyfe προχώρησαν στην σύναψη συμφωνίας και υπογραφή μνημονίου κατανόησης (MoU) για την από κοινού ανάπτυξη υπεράκτιων ανανεώσιμων πηγών πράσινου υδρογόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει συνεργασία σε μια πιλοτική τοποθεσία στη νότια Βόρεια Θάλασσα, συνδυάζοντας την τεχνολογία παραγωγής πράσινης υδρογόνου της Lhyfe με την εμπειρία της Centrica στην υπεράκτια αποθήκευση φυσικού αερίου και τις σχετικές υποδομές για την επίδειξη ασφαλούς αποθήκευσης, μαζί με την παραγωγή και τη διανομή.

Και οι δύο εταιρείες θα διερευνήσουν επίσης την ανάπτυξη της τεχνολογίας σε εμπορική κλίμακα παράλληλα με την υπεράκτια παραγωγή αιολικής ενέργειας.Ο Martin Scargill, Διευθύνων Σύμβουλος της Centrica Storage, δήλωσε: «Το Υδρογόνο θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην απελευθέρωση του ηλεκτρικού ρεύματος του Ηνωμένου Βασιλείου έως το 2035 και η μακροπρόθεσμη φιλοδοξία μας είναι η Rough, η τοποθεσία αποθήκευσης αερίου μας, να γίνει το μεγαλύτερο κατάστημα υδρογόνου στον κόσμο, προσφέροντας χωρητικότητα αποθήκευσης έως και 16 TWh.

Αυτή η πρώτη πιλοτική συνεργασία θα δείξει πώς το πράσινο υδρογόνο μπορεί να παραχθεί, να μετακινηθεί και να αποθηκευτεί στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου».
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου λέγεται ότι στοχεύει 10 GW παραγωγής υδρογόνου με χαμηλές εκπομπές άνθρακα έως το 2030, με τουλάχιστον τα μισά από αυτά να προέρχονται από πράσινο υδρογόνο (που παράγεται μέσω υπεράκτιας αιολικής ενέργειας).
Και η παραγωγή υδρογόνου πρόκειται να υποστηρίξει προγραμματισμένα έργα απανθρακοποίησης για τις βιομηχανικές περιοχές της Βρετανίας, όπως το σύμπλεγμα Humber στην αγγλική ανατολική ακτή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης