Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

HDF Energy (Γαλλία): Αναπτύσσει το πρώτο εργοστάσιο υδρογόνου στη Ζιμπάμπουε

HDF Energy (Γαλλία): Αναπτύσσει το πρώτο εργοστάσιο υδρογόνου στη Ζιμπάμπουε
Η HDF αναμένει να κλείσει οικονομικά το έργο και να ξεκινήσει την κατασκευή το 2024-2025, όπως αναφέρει το Reuters

Ο κρατικός διαχειριστής ηλεκτρικής ενέργειας της Ζιμπάμπουε υπέγραψε Μνημονίο Συνεργασίας (MoU) με τη Γαλλική ανεξάρτητη παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας HDF Energy, αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων, για την ανάπτυξη του πρώτου πράσινου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας υδρογόνου της νοτιοαφρικανικής χώρας, ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή δήλωση την Πέμπτη 24/3, παρουσία του προέδρου της χώρας Emmerson Mnangagwa, όπως μεταφέρει το Reuters.
«Το εργοστάσιο θα παράγει πράσινη ενέργεια 24/7 τροφοδοτώντας το δίκτυο, με την ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας να ανέρχεται στα 178 GWh, παρέχοντας ηλεκτρική ενέργεια σε περισσότερους από 220.000 κατοίκους», ανέφερε η δήλωση της Εταιρείας Μεταφοράς και Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ζιμπάμπουε (ZETDC), ανέφερε στο Twitter το Υπουργείο Πληροφοριών της Ζιμπάμπουε, προσθέτοντας ότι θα βρίσκεται στη νοτιοανατολική περιοχή Chipinge.

Η HDF αναμένει να κλείσει οικονομικά το έργο και να ξεκινήσει την κατασκευή το 2024-2025.

Η υπογραφή του Μνημονίου έρχεται εν μέσω της προσπάθειας της Ζιμπάμπουε να διαφοροποιήσει το ενεργειακό της μείγμα, μετά τη μειωμένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μετά τη μεγάλη πτώση της στάθμης του νερού στη λίμνη Καρίμπα.
"Αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό ορόσημο για το ZETDC καθώς έρχεται σε μια στιγμή που η κυβέρνηση ενθαρρύνει τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας", δήλωσε ο μηχανικός John Diya, ο οποίος εκπροσωπούσε τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του διανομέα.
Η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε έχει επίσης βάλει στόχο να παράγει πάνω από 1.000 MW από ηλιακή ενέργεια για να συμβάλει στη μείωση του σοβαρού ενεργειακού ελλείμματος που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή στη χώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης