Τελευταία Νέα

Δανία: Δοκιμή καινοτόμου ηλεκτρολύτη για την παραγωγή υδρογόνου

Δανία: Δοκιμή καινοτόμου ηλεκτρολύτη για την παραγωγή υδρογόνου

 Ο νέος ηλεκτρολύτης ισχύος 3 MW θα εγκατασταθεί στις εγκαταστάσεις υδρογόνου της European Energy στο Maade

 

Ο πρώτος ηλεκτρολύτης για την εγκατάσταση παραγωγής υδρογόνου της European Energy στο Maade, Esbjerg/Δανία, πρόκειται να προμηθεύεται από τη Stiesdal – μια δανική εταιρεία κλιματικής τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα η ευρωπαϊκή θυγατρική Energy και η Stiesdal, Stiesdal Hydrogen, συνήψαν συμφωνία για τη δοκιμή ενός νέου ηλεκτρολύτη 3 MW που αναπτύχθηκε από τη Stiesdal Hydrogen. Ο ηλεκτρολύτης θα εγκατασταθεί στις εγκαταστάσεις υδρογόνου της European Energy στο Maade, Esbjerg σύμφωνα με το RV Europe.

Ο ηλεκτρολύτης της Stiesdal Hydrogen βασίζεται στη συμβατική αλκαλική ηλεκτρόλυση με νέο, ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Τα συστήματα υποστήριξης (επεξεργασία νερού, παροχή ρεύματος και ψύξη) είναι πλήρως αρθρωτά και το πλήρες σύστημα είναι κατάλληλο για βιομηχανική κατασκευή χαμηλού κόστους.

Η European Energy είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την κατασκευή της εγκατάστασης Maade που θα έχει συνολική ισχύ 12 MW. Ο ηλεκτρολύτης που παρέχεται από τη Stiesdal Hydrogen θα μπορεί να παράγει περίπου 270 τόνους υδρογόνου ετησίως όταν είναι πλήρως λειτουργικός.

«Με την καινοτόμο προσέγγιση της αποδεδειγμένης αλκαλικής ηλεκτρόλυσης, διαπιστώνουμε ότι η Stiesdal Hydrogen είναι ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους κατασκευαστές ηλεκτρολυτών σήμερα. Στην European Energy πιστεύουμε ότι η βιομηχανική τους προσέγγιση και το ελκυστικό επίπεδο κόστους ταιριάζουν απόλυτα στη μη επιδοτούμενη παραγωγή υδρογόνου στο Maade», λέει ο Emil Vikjær-Andresen, EVP και επικεφαλής του Power-to-X στην European Energy.

Η κατασκευή ξεκίνησε στα τέλη του 2022 στην εγκατάσταση Maade PtX και η εγκατάσταση θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2023.
«Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε με την European Energy σε αυτό το πρωτοποριακό έργο. Η δέσμευση της European Energy για καθαρή ενέργεια ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την αποστολή μας στο Stiesdal και ανυπομονούμε να παράγουμε βιώσιμο υδρογόνο στο Maade με την πρώτη γενιά του Ηλεκτρολύτη HydroGen μας», λέει ο Peder Nickelsen, Διευθύνων Σύμβουλος της Stiesdal Hydrogen.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης