Η πρόταση έργων αποθήκευσης ενέργειας 49,9 MW στον κόμβο Holmston στην Σκωτία

Η πρόταση έργων αποθήκευσης ενέργειας 49,9 MW στον κόμβο Holmston στην Σκωτία
Το Holmston Farm Energy Storage Project θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός πιο σταθερού και ασφαλούς συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας

Η RES, μια βρετανική εταιρεία στη Σκωτία, υπέβαλε αίτηση σχεδιασμού στο Συμβούλιο του South Ayrshire για πρόταση αποθήκευσης ενέργειας 49,9 MW σε γη βορειοανατολικά του κυκλικού κόμβου Holmston, κοντά στο Ayr στο South Ayrshire.

Η τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο εξισορρόπησης και σταθερότητας του δικτύου και, εάν δοθεί η συγκατάθεσή της, η Holmston Farm θα συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο σταθερού και ασφαλούς συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και στην υποστήριξη της αυξημένης ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Μόλις αυτή την εβδομάδα, ο ΟΗΕ δημοσίευσε την τελευταία του έκθεση για την κλιματική αλλαγή, δηλώνοντας ότι διαθέτουμε τεχνολογία για να αντιμετωπίσουμε τις χειρότερες επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και υποστηρικτικών υποδομών, όπως έργα αποθήκευσης ενέργειας.

Η τοποθεσία θα μπορούσε επίσης να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες βελτίωσης της βιοποικιλότητας μέσω της φύτευσης ιθαγενών δέντρων, λιβαδιών και περιοχών θάμνων, παρέχοντας διαδρόμους άγριας ζωής και ζωτικούς πόρους για θηλαστικά, πτηνά και είδη εντόμων.
Η Jenna Folkard, Development Project Managerat RES, σχολίασε: «Καθώς μεταβαίνουμε σε ανανεώσιμες πηγές χαμηλού κόστους, είναι σημαντικό να προωθούμε γρήγορα περισσότερη χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας στο δίκτυό μας για να υποστηρίξουμε ένα πιο ευέλικτο σύστημα».

«Η αύξηση της εγκατεστημένης χωρητικότητας αποθήκευσης ενέργειας είναι απαραίτητη για να καταστεί δυνατή και η επιτάχυνση της διάθεσης ενέργειας μηδενικού άνθρακα για την υποστήριξη του στόχου του Ηνωμένου Βασιλείου για καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050 και, εάν εγκριθεί, η Holmston Farm θα διαδραματίσει αναπόσπαστο ρόλο στο να μας επιτρέψει να το πετύχουμε αυτό. ”
Οι ΑΠΕ δραστηριοποιούνται στους χερσαίους και υπεράκτιους αιολικούς, ηλιακούς, αποθήκευση ενέργειας, πράσινο υδρογόνο, μεταφορά και διανομή.
Στην 40χρονη ιστορία της, οι ΑΠΕ έχουν παραδώσει περισσότερα από 23 GW έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλο τον κόσμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης