Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΜοU μεταξύ RWE - Entergy για την αξιολόγηση αιολικών projects στον Κόλπο του Μεξικού

tags :
ΜοU μεταξύ RWE - Entergy για την αξιολόγηση αιολικών projects στον Κόλπο του Μεξικού
H RWE και η Entergy συμφωνούν να αξιολογήσουν πέντε βασικούς τομείς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην αγορά.

Η RWE και η αμερικανική εταιρεία κοινής ωφελείας Entergy υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) για να αξιολογήσουν από κοινού την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πηγών στον Κόλπο του Μεξικού. H RWE και η Entergy συμφωνούν να αξιολογήσουν πέντε βασικούς τομείς για για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην αγορά.

Αυτά περιλαμβάνουν τη ζήτηση της αγοράς για ενέργεια χωρίς άνθρακα για πελάτες των Entergy Louisiana, Entergy New Orleans και Entergy Texas, oι οικονομικές συνέπειες μέσω της δημιουργίας άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας, καθώς και προγράμματα σπουδών για την προετοιμασία του εργατικού δυναμικού του μέλλοντος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της RWE Offshore Holdings, Sam Eaton, δήλωσε: «Η υπάρχουσα αλυσίδα εφοδιασμού πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού, το εργατικό δυναμικό και οι λιμενικές υποδομές αντιπροσωπεύουν μοναδικά πλεονεκτήματα σε έναν πιθανό υπεράκτιο αιολικό κόμβο. Η συνεργασία με την Entergy μπορεί να εμβαθύνει την κατανόησή μας για τα επόμενα βήματα για την ενίσχυση αυτών των πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων και την υποστήριξη μιας νέας, περιφερειακής βιομηχανίας.

Η πρώιμη επιτυχία της RWE με την απόκτηση δύο περιοχών μίσθωσης υπεράκτιων αιολικών στις ΗΠΑ μας έφερε σε θέση να συνεχίσουμε να προετοιμάζουμε τις μελλοντικές αγορές για μια ισχυρή οικονομία καθαρής ενέργειας που τροφοδοτείται από υπεράκτια αιολική ενέργεια».

Ο Phillip May, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Entergy Louisiana, πρόσθεσε: «Οι πελάτες μας συνεχίζουν να μοιράζονται μαζί μας ότι αναζητούν λύσεις καθαρής ενέργειας για να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους βιωσιμότητας. "Αυτή η συνεργασία χρησιμεύει ως ένα σημαντικό πρώιμο βήμα για την πιθανή μεταφορά αιολικής ενέργειας στις ακτές της Λουιζιάνα μας και μας δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσουμε να προωθήσουμε ακόμη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη στη Λουιζιάνα".

Σημειώνεται ότι ο Κόλπος του Μεξικού είναι ο επόμενος στο χρονοδιάγραμμα δημοπρασιών υπεράκτιων αιολικών μίσθωσης του Bureau of Ocean Energy Management με τρεις περιοχές μίσθωσης Η περιοχή έχει αποκτήσει δυναμική μετά το Σχέδιο Δράσης για το Κλίμα του Κυβερνήτη της Λουιζιάνα John Bel Edwards, το οποίο περιλαμβάνει στόχο 5 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μέχρι το 2035.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης